Annonce

Fuldkorn- Grove og glade børn

Selvom vi godt ved, at fuldkorn er sundt, så er det ikke altid lige nemt at få ind i hverdagsmaden. Og når vi oven i købet har spædbørn, børn i institution eller kræsne teenagere at tage hensyn til, så kan det være endnu sværere. I denne uge giver Netdoktor og [Fuldkornspartnerskabet](https://www.fuldkorn.dk/) gode råd til, hvordan hele familien kan få den mængde fuldkorn, de hver især har behov for.


Derfor skal du spise fuldkorn

Efter hånden har vi hørt det et par gange. Fuldkorn mætter bedre, fuldkorn stabiliserer blodsukkeret, og fuldkorn giver en bedre fordøjelse. Læs forklaringen på, hvorfor fuldkorn er så godt.

Sådan får du fuldkornene med til hverdag!

Ser du også dig selv servere kedelig og smagsløs vegetarmad til en måbende familie, når du tænker på det der med at bruge fuldkorn i madlavningen? Så drastisk behøver det heldigvis slet ikke at være. Læs med her, og find ud af, hvordan du nemt kan få mere fuldkorn uden at ændre stort på jeres madplaner.

Fuldkorn for 4 til 10-årige

Børn er nogle krudtugler, men kun hvis de har noget krudt at brænde af. Det får de blandt andet ved at få fuldkorn nok. Men børn har ikke de samme behov som voksne, og det er ikke altid, det er lige let at lokke rugbrød i dem. Sådan her klarer du den!

Fuldkorn til børnene- hele dagen

Nogle børn får op til 70 procent af deres kost i dagsinstutionen. Derfor er det vigtigt, at den er sund, sjov og indeholder nok fuldkorn. Og det er hvad enten, der er madordning eller hjemmesmurte madpakker. Få gode råd, og download pjecer med forslag, som du kan tage med til dit barns dagsinstitution.

Fuldkorn til spædbørn

Hvordan er det så lige, det er med de allermindste børn? Skal de også have fuldkorn? Og hvis ikke fuldkorn, hvad skal de så have? Helt små børn har helt særlige behov, og det er vigtigt, at man kører dem fra amning over til almindelig mad på en sund måde.

Test din viden

Hvor meget ved du egentlig om fuldkorn? Læs denne uges tema, og test efterfølgende din viden her!

Vær med!

Mange andre forældre bakser med sundhed og spædbørn. Læs med i debatten her om fuldkornsrismel til spædbørn, eller deltag selv i de mange andre debatter på Alt om Børn.

Temaer i 2010:

Annonce