Annonce

Godt i gang med gigt

Hver anden person over 40 og alle over 60 lider af gigt i mere eller mindre udtalt grad. For nogen betyder det en smerteplaget hverdag, hvor man er nødt til at tage særlige hensyn. For andre er sygdommen ikke en særligt dominerende faktor. Fælles er dog, at alle skal have en hverdag med gigt til at fungere på en positiv måde.


Fakta om gigt

Gigt er ikke bare gigt. Gigt er en samleterm for en lang række af sygdomme i bevægelsesapparatet, som bl.a. kommer til udtryk gennem ledsmerter. Læs mere om gigtsygdomme, symptomer og behandling.

Kom ind i kampen

Når led og knogler melder halvleg, selvom du mener, at kampen stadig er i fuld gang, så er det tid til en timeout. I mod mange danskeres ønske så bliver gigt en del af dit hold i hverdagen. Læs her hvordan du får sygdommen til at spille sammen med både arbejde og meget andet.

God kost til gigt

Sund kost er olie til kroppens maskineri. Og når der er dele af maskineriet, der knirker eller ruster, så er det vigtigt, at olien er ekstra god. Derfor må gigtpatienter være ekstra opmærksomme på at følge kostrådene og gøre noget ud af de daglige måltider.

Op og afsted på trods af gigt

Motion er med til styrke led, knogler og muskler, noget der er særligt vigtigt, når lider af gigt. Men mange gigtpatienter er i tvivl om hvordan, de bør gå frem i forhold til motion og sport. Læs med her og få en gennemgang af de vigtigste elementer.

Hvad siger eksperten?

Læs ekspertens svar til en patient med urinsyregigt, der gerne vil vide, hvordan han bedst tager hensyn til sygdommen gennem kosten.

Kast bolden op...

... Der skal nok være nogen, der griber den! Der er nemlig op til 700.000 danskere, der har gigt. Derfor er der også massere af andre at spørge til råds i vores debatter omkring syptomer, behandling og meget mere.

Temaer i 2010:

Annonce