Annonce

Godt gennem overgangsalderen

Østrogenproduktionen falder med lynhast, og menstruationen er lige så uregelmæssig som det danske efterårsvejr. Så skal man til at se overgangsalderen i øjnene- et syn mange kvinder ikke bryder sig om. Derfor er det også betryggende, at der er en måde at klare sig godt igennem den nye hverdag på!


Hvordan føles overgangsalderen?

I starten tænker man måske ikke videre over, at hjertet nu og da banker lidt ekstra. Man tænker måske ikke over, at nattesøvnen bliver sjældnere, og at man pludselig føler, at dynen er ekstra varm. Men når man kaster daglige hedeture, tørre slimhinder og blødningsproblemer oven i, så ved de fleste godt, at nu er overgangsalderen kommet. Læs mere om symptomerne her.

Sundhed på menuen

Fisk mod humørsvingninger, calcium til at styrke skellettet og hørfrø mod hedeture. Hormonbehandling er ikke det eneste, der virker, med helt almindelig sund kost kan du komme et langt stykke af vejen.

Sved igennem

Forsætter du alligevel med at svede, så er der kun en vej frem: At svede lidt mere. Motion træner kroppen til bedre og hurtigere at komme af med varmen. Læs med her, og få kickstartet motivationen.

Overgangsalder mellem lagnerne

Der sker store ændringer i kvindens underliv i løbet af overgangsalderen, og det er ikke altid lige let at håndtere. Læs med om tørreslimhinder, manglende sexlyst og samtale med partneren. Så sikrer du dig, at overgangsalderen ikke sniger sig med i sengen.

Hormoner- for og imod

Hormonbehandling kan for nogen være løsningen på at komme igennem overgangsalderen. For andre er det mere til skade end til gavn. Læs med når overlægen besvarer spørgsmål om hormoner, kræft, rygning og hjerte-kar-sygdomme.

Vær med!

De fleste kvinder døjer med konsekvenser af overgangsalderen i større eller i mindre grad. Men du behøver heldigvis ikke lide i stilhed. Deltag i Netdoktors debatter om overgangsalder.

Temaer i 2010:

Annonce