Annonce

Godt Nytår!

1. Irriteret tyktarm

Irriteret tyktarm er en lidelse, som rammer rigtigt mange danskere, og som kan være rigtigt generende i hverdagen, selvom den ikke er ondartet. Derfor er den også Netdoktors mest læste artikel.

2. Mavesår

Hvert år forekommer der 8500 nye tilfælde af mavesår i Danmark. Derfor er der heller ikke noget at sige til, at det er den næst mest læste artikel på Netdoktor.

3. Forhøjet blodtryk

Selvom fitnesscentre og personlige diætister vinder indpas i manges tilværelse, så er forhøjet blodtryk stadig en tilstand, der plager danskerne i 2011.

4. Blærebetændelse

Den meget kolde vinter, som varede et godt stykke ind i foråret, er måske skyld i at mange har frosset underlivet og derved reddet sig en blærebetændelse.

5. Kold lungebetændelse

Lige nu cirkulerer der endnu en omgang af kold lungebetændelse. Men det er formodentligt ikke første gang i år, for artiklen om kold lungebetændelse er blevet læst rigtigt mange gange.

6. Diabetes

Hver dag får 73 danskere konstateret diabetes. Sygdommen kræver mange omlægninger i hverdagslivet, så man kan godt forstå, at der er mange, der har brugt tid på at læse om diabetes i løbet af året.

7. Lungebetændelse

Har vi bare været slemme til at glemme halstørklædet i 2011, eller kan man ligesom ved blærebetændelse skyde skylden for den store interesse for artiklen om lungebetændelse på den lange vinter?

8. Halsbetændelse

Det er åbenbart ikke kun lungerne, som vinteren har været hård ved, halsen har også været ramt af betændelser i løbet af året.

9. Smerter i maven

Smerter i maven kan skyldes rigtigt mange forskellige ting, alt fra madforgiftning til menstruation. Derfor er artiklen om mavesmerter også blevet læst rigtigt meget.

10. Klamydia

Selvom sundhedsstyrelsen siden 2009 har kørt kampagnen ”Kun med kondom” én gang om året, så har vi ikke lært det endnu. Klamydia ligger i hvert fald stadig på listen over de mest læste artikler i 2011.

Annonce