Annonce

Hånd om hjernen

Hjernen er yderst kompleks og avanceret. Den slår med flere længder den mest avancerede computermaskine. Derfor skal vi passe godt på den - og tage hånd om den.


Alzheimers

55.000 danskere har Alzheimers sygdom, der resulterer i svigtende hjernefunktion. Mange kan måske huske sygdommen som en central del af DR dramaet ’Sommer’. Sygdommen er til stor belastning for de pårørende.

Hjernerystelse

De fleste ved, at man skal være opmærksom på opkastninger efter et hårdt slag mod hovedet. Men hvad er hjernerystelse egentlig, og er det farligt?

Apopleksi (slagtilfælde)

Blødninger og blodprop i hjernen viser sig typisk ved lammelse i dele af kroppen. I 85 procent af tilfældene er der tale om en blodprop og i 15 procent om en blødning.

Meningitis

Meningitis er en betændelse i hjernehinderne. Alle kan få meningitis, som kan komme i løbet af meget kort tid - det vil sige timer. Kend faresignalerne – læs om dem her.

Fra brevkassen: "Hvad er årsagen til min hovedpine?"

”Jeg har de sidste par dage, midt på dagen, fået en voldsom hovedpine over højre øje og som går bagover i hovedet. Hvad kan det være?”

Fra debatten: Hovedpine døgnet rundt

”Jeg fik i februar 2004, en arbejdsskade i hovedet og lider nu af følgerne af skader efter en hjernerystelse. Jeg har min hovedpine 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. Jeg vil høre om der er nogen der kender en effektiv behandling?”

Tidligere temaer:

Annonce