Annonce

Hvad ved du om din hjerne?

Hjernens opbygning

Ved du, hvor meget din hjerne vejer? Eller hvordan bevidstheden bliver udviklet? Her kan du lære mere om, hvordan din hjerne ser ud, og hvilke funktioner den har.

Hold hjernen skarp

Det er en udbredt opfattelse, at vi med årene bliver dårligere til at lære nyt. Men alderen er faktisk ikke den store trussel mod hjernen. Det er derimod sygdom og inaktivitet, der er problemet. Læs her, hvordan du holder hjernen skarp gennem hele livet.

Din hjerne er et netværk

Hjernen består af milliarder af nerveceller. Det, at vi kan tænke, tale og føle, er et resultat af et gigantisk antal elektriske og kemiske processer inde i vores hjerne. Nyere undersøgelser viser, at vi løbende ændrer på nervecellernes forbindelser med hinanden, når vi lærer nye ting.

Spis dig til en sund hjerne

Der er ikke kun fysiske gevinster ved at spise en sund og varieret kost. Hjernen har også brug for næring, og det får den gennem kosten. Hvis du kan følge de ti kostråd, er du godt på vej.

Gode råd mod hovedpine

De fleste mennesker oplever ind i mellem at have ondt i hovedet. Her får du et par gode råd til, hvad du selv kan gøre for at få mindre hovedpine.

Tidligere temaer:

Annonce