Annonce

Hvad ved du om skizofreni?

Derfor bliver man skizofren

Man kender ikke alle årsagerne til, hvorfor nogen udvikler skizofreni. Man har dog fundet nogle risikofaktorer, som kan udløse sygdommen. Find ud af om du er i risikozonen, og læs også hvordan du kan mindske risikoen for at udvikle skizofreni.

7 symptomer på skizofreni

Det er forskelligt, hvilke symptomer man oplever. De to hyppigste er hallucinationer og vrangforestillinger, men der er mange flere. Ved du hvilke symptomer, man skal holde øje med?

Unges fremtid er ikke ødelagt

Men ved faktisk ikke hvor mange unge, der lider af skizofreni. Men er du ung og har sygdommen, er det ikke for sent at få et godt voksenliv.

Sådan behandler man skizofreni

Har du mistanke om, at du lider af skizofreni, er det vigtigt at gå til lægen og blive behandlet. Er du i tvivl om, hvordan hele behandlingsforløbet kommer til at foregå, så kan du forberede dig her.

4 gode råd til pårørende

Kender du en, der har skizofreni, og ved du ikke helt, hvordan du skal forholde dig til det? Få gode råd her til, hvordan du som pårørende kan hjælpe.

Deltag i debatten

”Min mor lider af skizofreni”. Har du brug for at snakke med andre om skizofreni? Så læs med i debatten og kom i kontakt med andre, som måske står i samme situation som dig.

Temaer i 2012:

Tidligere temaer:

Annonce