Kost - Helt konkret

Seks om dagen, masser af fuldkorn og ingen salt i maden. De fleste af os kender alle de sunde råd til bevidstløshed. Men langt fra alle af os får efterlevet dem. Og det skyldes blandt andet, at de generelle anvisninger kan være svære at omsætte til konkrete tal og mængder i vores hverdag. Har du også været i tvivl om, hvor meget protein et æg giver dig, eller har du tit tænkt, at du på ingen måde kan undvære salt som krydderi i madlavningen? Så læs med her og få svar og inspiration!


Sådan opfylder du kostrådene

Hvor meget er 75g fuldkorn om dagen? Og hvordan når jeg bedst op på de 600g grøntsager. Kostrådene virker for mange som nogle abstrakte retningslinjer, som de har svært ved at omsætte til hverdag. Men her er lidt hjælp på vejen til det!

Ikke al smag er god smag...

Vi har hørt det før. Salt, sukker og mættet fedt duer ikke. Men tit får vi alle forbudene og advarslerne uden at få nogen forklaring på det. Men den kommer her! Desto mere grund til at læse artiklen om ”God smag” bagefter!

... Men noget er!

Sund mad er kedelig mad. Men sådan behøver det ikke at være. Selvom du skal skære ned på saltindtaget, så findes der stadig masser af naturlige smagsgivere, der er langt sundere i din madlavning! Læs dig til nye idéer her, der sætter prikken over i'et på din sunde mad, og om den sjette smag - Umami!

Jagten på mineralerne

Mineraler er vigtige, men hvordan får man dem? Læs her hvilke fødevarer, du kan hente de forskellige mineraler fra.

Hvor er min vitamin?

Hvad var det nu lige, at broccoli var godt for? Se en oversigt over, hvilke vitaminer, du får ud af de forskellige fødevarer!

Find rundt i junglen af madtrends

Ingen kulhydrater, ingen fedt, ikke noget med at indtage proteiner og kulhydrater samtidig. Listen over alternative kostråd fra sundhedstrends bliver længere og længere for hver dag, der går. Men hvad er fup og hvad er fakta?

Ekspertens råd

Myter om mad! Kan mikroovnen være skadelig for indholdet af vitaminer og mineraler i din mad? Læs ekspertens svar her!

Temaer i 2010: