Annonce

Kend din overgangsalder

Er du i overgangsalderen?

Kan du nikke genkendende til svedeture, hjertebanken og forstyrret søvn? Så kan noget tyde på, at du er godt på vej ind i overgangsalderen. Læs om de symptomer, som en del kvinder oplever, når de er i overgangsalderen.

Derfor får man svede- og hedeture

Netdoktors speciallæge fortæller, hvad der sker med kroppen, når kønshormonerne slipper op. Få svar på, hvorfor faldet af kønshormonerne østrogen og progesteron er skyld i svedeture og blødnings-forstyrrelser.

Slip af med dine gener

Dyrk motion, hvis du vil vinke farvel til de ubehagelige gener, som følger med overgangsalderen. Du vil nemlig have færre hedestigninger og svedeture, hvis du dyrker regelmæssig motion. Samtidig får du større velvære og overskud.

10 spørgsmål om hormonbehandling

Rigtig mange kvinder er i tvivl om, hvorvidt de skal vælge at blive behandlet med hormoner i forbindelse med overgangsalderen eller ej. Netdoktor har samlet 10 spørgsmål om hormonbehandling og stillet dem til overlæge Sven Skouby. Læs, hvad han svarer her.

Guide: det kan du selv gøre

Med regelmæssig motion og sund kost kan du selv gøre en stor indsats for at få en god overgangsalder. Vi har sammensat en kostplan, som blandt andet sikrer, at du får nok calcium og vitamin D for at styrke knoglerne.

Tidligere temaer:

Annonce