Annonce

Pas på dit hjerte!

Rigtigt mange danskere rammes af hjerte-kar-sygdomme, og ofte er livsstilen en udløsende årsag. Læs med i denne uge, og lær at passe på dit hjerte.


Vær på forkant!

Åreforsnævring er oftest synderen, når det kommer til hjerte-kar-sygdomme. Men vidste du, at åreforsnævringen begynder allerede i 20-års alderen? Læs mere her!

Årsager til hjerte-kar-sygdomme

Der findes to overordnede årsager til hjerte-kar-sygdomme: Dem, der kan ændres, og dem, der ikke kan ændres. Få indblik i, om du er i risikogruppen!

Forebyg med motion

Motion gør det lettere for blodet at løbe igennem årene og er på den måde med til at nedsætte risikoen for blodpropper. Læs om motion og hjerte-kar-sygdomme her.

Hjertevenlig kost

Også kosten spiller en vigtig rolle, når det handler om at undgå hjerte-kar-sygdomme. Følg kostrådene, og vær opmærksom på fedtkvaliteten. Få også en god indkøbsguide!

Stop rygningen

Det er ingen hemmelighed, at rygning er skadeligt, men det er især skadeligt for hjertepatienter eller dem, der er i risikogruppen. Få motivation til at kvitte her.

Spørg eksperten

”Mit blodtryk er pludseligt steget. Er det på grund af passiv rygning?”. Blodtrykket er særligt vigtigt ved hjerte-kar-sygdomme. Læs ekspertens svar her.

Deltag i debatten

Problemer med blodtryksnedsættende medicin? Hjerteflimmer eller problemer med hjerterytmen? Stil dine spørgsmål på debatten!

Læs mere i vores emnecenter om

Tidligere temaer:

Annonce