Annonce

Vingummi er bedre end cigaretter

Folk der stopper med at ryge, oplever ofte at tage to-tre kilo på. Et par ekstra kilo på sidebenene skyldes ofte, at trangen til at putte noget i munden bliver større ved rygeophør, fortæller Jette Breumlund.-At undgå slik resten af livet er slet ikke nødvendigt.Vingummi i mindre mængder er faktisk okay at spise, hvis man føler trang til at putte noget sødt i munden, siger Jette Breumlund.

Stress giver større nikotintrang

Lis Bruselius er ikke som mange andre eks-rygere blevet tykkere. Til gengæld kan hun ikke sige sig fri for, at stress giver hende lyst til at ryge igen.-Jeg var i en situation, hvor jeg var taget i sommerhus med mit lille barnebarn.På et tidspunkt, blev han meget ulykkelig , og der kunne jeg mærke at trangen til en cigaret blev meget stærk. Hvis jeg havde haft chancen for at tage en smøg, så havde jeg nok gjort det, fortæller hun.

Annonce (læs videre nedenfor)

Helbredet får det hurtigt bedre

Fordelene ved et rygestop kan hurtigt ses og mærkes på kroppen. En bedre kondition, pænere hud og evnen til at smage og dufte,især mad, viser sig meget hurtigt. Det kan Lis nikke genkendende til.-Mit blodtryk er faldet og min kulør er da også blevet pænere efter, jeg har kvittet cigaretterne, siger hun.

Et længere liv uden røg

Jette Breumlund har taget nogle kulørte plancher med, for at vise Lis hvilke konsekvenser det kunne have fået, hvis hun havde fortsat med at ryge. Risikoen for at få rygerlunger, cancer og hjerte-kar sygdomme stiger jo ældre man bliver. Rygere kan se frem til at afkorte deres liv med helt op til otte år. Den sidste planche Jette viser Lis, illusterer en kostplan med plads til søde sager, bare af den rigtige slags.-Vingummi er ikke fedende på samme måde som for eksempel is og det er bedre end at ryge en cigaret, slutter Jette Breumlund. To måneder uden røg har ikke været lige nemt hele tiden. Lis Bruselius har i de første par uger efter sit rygeophør, haft en del abstinenser. Nikotin - tyggegummi tygger hun flittigt og det har hun tænkt sig at fortsætte med indtil lysten til at ryge for alvor er væk. Næste skridt på vejen til et røgfrit liv skal Lis selv tage fremover, nu hvor Jette Breumlund har givet hende de sidste råd med på vejen.

Sidst opdateret: 01.02.2000

Annonce