Annonce

Tema: På med kondomet

P-piller er gode til at beskytte mod graviditet, men kondom er det eneste rigtige, hvis man vil beskytte sig mod kønssygdomme. Og det kan der være god grund til. Flere og flere danskere får nemlig kønssygdomme, fordi vi ikke er så gode til at få sat den lille plastic-hætte på.


Vi glemmer kondomet

I 1980’erne frygtede danskerne HIV og var derfor gode til at beskytte sig. I dag går folk ikke så meget op i at bruge kondom, og derfor får flere og flere kønssygdomme, fortæller afdelingslæge Susan Cowan.

Hvad er kønssygdomme?

Nogle kønssygdomme kan man se og mærke, mens en kønssygdom som for eksempel klamydia ikke giver nogen symptomer, men til gengæld kan gøre en kvinde steril. Få her et overblik over de mest almindelige kønssygdomme.

HPV infektion

Infektion med HPV-virus på kønsdelene (genital HPV) er en slags "seksuel forkølelse", og virussen er så almindelig, at de fleste voksne voksne vil have været smittet på et eller andet tidspunkt i livet.

Kan kønsvorter skade min baby?

Til en gynækologiske undersøgelse i forbindelse med min graviditet, fandt min læge ud af, at jeg har kondylomer. Kan det skade min baby ved fødslen? Og kan jeg føde normalt?, spørger en bekymret gravid.

Kan hun have smittet mig med klamydia?

Jeg har kløe i urinrøret, svie ved vandladning, udflåd, og generel ømhed af penis. Men hverken min kæreste eller jeg er tilsyneladende smittet med klamydia. Kan testen have givet forkert resultat?, spørger en ung mand i brevkassen.

Temaer i 2010:

Temaer i 2009:

Annonce