Annonce

Tema: Stomi

Stomi er for de fleste opererede en stor psykisk omvæltning. Men så snart man har vænnet sig til livet med en pose på maven – ja, så er det faktisk ikke så slemt.


Stomi som operationsform

En stomis formål er at erstatte eller aflaste et sygt organ - for eksempel ved at lede afføringen ud hvis endetarmen er bortopereret.

10 ofte stillede spørgsmål om stomi

Kan man høre, når der kommer noget i posen – og lugter det? Kan jeg gå i stramt tøj og dyrke motion? Læs svarene her…

Tanker og følelser efter en stomioperation

At blive stomiopereret betyder en stor omvæltning i de flestes liv. Uanset årsagen til stomianlæggelsen vil de fleste opleve perioder efter stomioperationen hvor det kræver stor psykisk energi at klare de problemstillinger, der vil uvægerligt vil dukke op.

Viden er vejen frem

Det kom fuldstændig bag på Dorthe Nyholm Madsen, at hun skulle have en stomi. Selvom hun i et stykke tid havde haft det dårligt, og selvom hun siden syv-års-alderen havde levet med tarmsygdommen Chron, var det alligevel en besked, hun ikke havde regnet med. Læs hendes historie her.

Mad og drikke til dig, der har stomi

Når man lige har gennemgået en stomi-operation, er man måske mere opmærksom på, hvad man putter i munden, fordi man er bekymret for, om maven kan klare det. Heldigvis kan de fleste spise det samme som før stomi-operationen.

Tidligere temaer:

Annonce