Annonce

Tema: En teenager i huset?

Tiden med en teenager i huset behøver ikke at være overskygget af konflikter og dårlig stemning. Som forælder handler det om at lytte, være åben og finde balancegangen mellem restriktioner og frihed. Vi guider dig her gennem tiden med en teenager i huset.


Lyt til din teenager

Vejen til en veltilpasset teenager i trivsel går gennem dialog og kærlighedsfuldt nærvær i et rart hjem. Læs tre ungdomseksperters bud på, hvordan livet med en teenager i hjemmet bliver harmonisk.

Frihed og grænser

Løsrivelsesprocessen tager for alvor fat i teenageårene. Det kan som forælder være svært at finde balancen mellem at give teenageren frihed og grænser.

Unge og alkohol

Udskyd de unges alkohol debut så længe som muligt, og sæt klare begrænsninger for din teenagers adgang til alkohol. Det er med til at forebygge et for tidligt og for højt alkoholforbrug.

Unge og stoffer

Flere og flere unge prøver stoffer. Læs her, hvordan stofferne virker, og hvad man som pårørende bør gøre, hvis man har mistanke en ung, der er kommet ud i et misbrug.

Debat: Hvad må en teenager selv bestemme?

Må en teenager på 14 år selv bestemme om de skal have togskinner på tænderne, når tandlægen mener det er det bedste? Eller skal man lade teenageren selv bestemme og måske risikerer skæve tænder resten af livet?

Tidligere temaer:

Annonce