Annonce

Hvor meget smertestillende må man få?

Spørgsmål

Kære Netdoktor,

Jeg fik konstateret "Frossen Skulder" (ifm. fald) i december og jeg var meget hårdt ramt af smerter. I omkring en måned tog jeg fuld dosis (daglig dosis: ibuprofen 3x600 mg, paracetamol 6x665 mg og 3x250 mg klozoxazon) , men trappede gradvis ned i takt med at smerterne blev mindre. Jeg har fået 2 blokader og jeg har i de sidste måneder gået til fysioterapeut. Jeg har også fået massage.

Det går bestemt fremad og jeg er ved at være ude af smertefasen.

Desværre er nætterne de værste, og jeg har store søvnproblemer. Min egen læge har anbefalet mig at jeg tager smertestillende (paracetamol 2x500 mg og ibuprofen 2x200 mg).

Bonus info er, at jeg er i god form og hverken ryger eller "drikker"

Mit spørgsmål er hvor længe kan man tage NSAID (som ibuprofen) uden at ens mave og går fuldstædig i stykker ifm mavesår - min mave er pt. ok?

På forhånd tak

vh. Tina

Pige/kvinde, 54 år, 168 cm, 67 Kg

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar

Kære Tina

En "frossen skulder" er jo en ret plagsom lidelse, og det er ikke vist at blokader har nogen virkning. på forløbet, men det kan godt lindre smerterne. Man kan derfor godt give nogle blokader for at lindre symptomerne.

Ipren ( eller tilsvarende) skal man jo ikke tage i for store doser i for lang tid.

Hvis man tager maximal dosis som er 1800 mg (eller lidt over ganske kortvarigt) bør man ikke tage det ud over 4-6 uger.

Hvis du tager den angivne dosis til natten, og ellers ikke har nogen symptomer på irritation fra maven eller andre bivirkninger sker der ikke noget ved dette. Hvis du begynder at få irritation synes jeg du skal nøjes med Panodil alene. Du kunne faktisk også godt "tåle" en blokade mere, hvis du har haft glæde af de andre blokader.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen

Speciallæge i ortopædkirurgi

Sidst opdateret: 13.04.2019

Annonce