Intresseområden sparade.
Tack, din epostadress är nu registrerad.
Information

Privatlivspolitik


Opdateret den: 13. Marts 2024

Introduktion og resumé

Hvem henvender denne persondatapolitik sig til?

I denne privatlivspolitik beskriver vi - Netdoktor Media A/S - hvordan vi indsamler og behandler dine personoplysninger, når du bruger vores website Netdoktor. Netdoktors website henvender sig primært til privatpersoner.

Hvorfor behandler vi dine personoplysninger?

Her har vi sammenfattet de vigtigste formål med vores behandling af personoplysninger. Hvis behandlingen vedrører oplysninger om sundhed eller dine interesseområder inden for sundhed, sker det kun med dit samtykke.

  • Nyhedsbreve
  • Målrettede e-mails
  • Spørg eksperten
  • Awareness-kampagner, træningsprogrammer og webinarer
  • Debatfora
  • Analyser og statistikker
  • Produktforbedring
  • Annoncering

En mere detaljeret beskrivelse af formålene kan findes nedenfor under overskriften "Hvilke personoplysninger vi indsamler, og hvordan vi bruger dem".

Kort om dine rettigheder og kontakt

Du har flere rettigheder i henhold til databeskyttelsesforordningen (GDPR). Du har bl.a. ret til at modtage en kopi af dine persondata og under visse betingelser at få dine data slettet. Du har altid ret til at gøre indsigelse mod direkte markedsføring og telemarketing, herunder profilering til disse formål. Hvis du har givet samtykke til en bestemt behandling, har du altid ret til at tilbagekalde dit samtykke. Læs mere om dine rettigheder under "Dine rettigheder".

Cookies

Når du surfer rundt på vores sider, bruger vi cookies og lignende teknologier; læs mere om dette nedenfor under "Cookies".

Andet

Redaktionelt indhold (f.eks. artikler, billeder og tv-indslag) og den behandling af personoplysninger, der sker i redaktionelt øjemed, er ikke omfattet af databeskyttelsesforordningen. Behandling af personoplysninger til redaktionelle formål falder derfor uden for denne politiks anvendelsesområde.

Bemærk venligst, at der kan være særlige persondatapolitikker og betingelser, der gælder for nogle af de tjenester, vi tilbyder. Du finder sådanne yderligere persondatapolitikker under den enkelte tjeneste

I det følgende finder du vores persondatapolitik i sin helhed.

Hvilke persondata vi indsamler, og hvordan vi bruger dem

Data, som vi indsamler

  • Navn og e-mailadresse. Hvis du tilmelder dig en af vores tjenester, f.eks. for at modtage mere information om et bestemt emne, et nyhedsbrev, deltage i et webinar, en undersøgelse, et studie eller lignende, indsamler vi dit navn og/eller din e-mailadresse.
  • Data knyttet til din brugerprofil på Netdoktor. Hvis du er privatperson og registrerer din e-mailadresse hos Netdoktor, kan du angive, hvilke emner du er interesseret i. Disse oplysninger indsamles fra dig i en formular, som du kan tilgå og redigere via link i bunden af alle mails, du modtager fra Netdoktor.
  • Data om dit helbred, når du deltager i en awareness-kampagne eller et kursus. Hvis du deltager i vores oplysningskampagner eller kurser som diagnosticeret eller symptomatisk person, gemmer vi oplysninger om dit helbred, som du giver i forbindelse med oplysningskampagnen eller kurset.
  • Data om dig og dit helbred, som du afgiver i forbindelse med vores diskussionsforum.
  • Data om dit helbred, når du stiller et spørgsmål til en af vores eksperter.
  • Oplysninger om nyhedsbreve. Vi gemmer oplysninger om, hvilke nyhedsbreve du abonnerer på og modtager.
  • Brug af webstedet. Vi måler, hvordan vores brugere anvender vores site, f.eks. hvilket indhold vores brugere tilgår, hvilke funktioner og softwarekonfigurationer de anvender. Dette kan også omfatte oplysninger om IP-adresse og indstillinger (f.eks. sprogindstillinger). Vi behandler også data om vores brugeres enhed, f.eks. oplysninger om, hvorvidt du browser på en mobiltelefon eller computer, og hvilken browser du bruger. Hvis du har registreret en brugerkonto, logger vi også datoen for dit sidste login.
  • Andet. Vi behandler også data i meddelelser, du sender os, såsom feedback, spørgsmål og oplysninger, du giver, når du kontakter os.

Sådan bruger vi personlige data

Nyhedsbreve

Hvis du har tilmeldt dig et nyhedsbrev, bruger vi din e-mailadresse til at sende dig nyhedsbreve.

Behandlingssgrundlag: Legitim interesse, jf. art. 6.1.f i persondatafordningen, hvor vores legitime interesse er at kunne udsende nyhedsbreve til brugere, som har tilmeldt sig.

Målrettede e-mails

Ud over vores generelle nyhedsbreve kan du vælge at tilmelde dig e-mails om specifikke emner, i hvilket tilfælde vi også behandler data om de emner, du er interesseret i, til det formål. E-mails kan f.eks. indeholde oplysninger om kurser, webinarer, chats og lignende, der er knyttet til dine angivne interesseområder.

Behandlingsgrundlag: Samtykke, jf. art. 6.1.a og 9.2.a i persondatafordningen.

Spørg eksperten

Når du stiller et spørgsmål til en af vores eksperter som diagnosticeret eller som en person med symptomer, behandles de sundhedsdata, du giver os. Din e-mailadresse gemmes også for at kunne give dig feedback, når dit spørgsmål er blevet besvaret. Dette sker med dit samtykke.

Behandlingsgrundlag: Samtykke, jf. art. 6.1.a og 9.2.a i persondatafordningen.

Informationskampagner og kurser, der ikke involverer sundhedsdata

Når du deltager i en informationskampagne eller et træningsprogram, gemmes dine svar og nogle gange også din e-mailadresse. Dine svar gemmes, så vi kan opsummere resultaterne af oplysningskampagnen, træningen eller uddannelsen på et aggregeret niveau. Det betyder, at dine svar kun bruges til kvantitativ statistik og ikke kan spores tilbage til dig. I nogle tilfælde vil din e-mailadresse også blive gemt, hvis du har angivet den for at modtage mere information om det emne, der dækkes af oplysningskampagnen eller uddannelsesprogrammet.

Behandlingsgrundlag: Samtykke, jf. art. 6.1.a i persondatafordningen.

Informationskampagner og kurser, der involverer sundhedsdata

Når du deltager i en oplysningskampagne eller uddannelse som diagnosticeret eller symptomatisk person, behandles de sundhedsdata, du giver, og dine svar på kampagnen/uddannelsen. I nogle tilfælde vil din e-mailadresse også blive gemt, hvis du har oplyst den for at modtage mere information om emnet for oplysningskampagnen eller træningsprogrammet. Dette sker med dit samtykke.

Behandlingsgrundlag: Samtykke, jf. art. 6.1.a og 9.2.a i persondatafordningen.

Diskussionsforum

Hvis du deltager i vores diskussionsforum, vil vi specifikt bede om dit samtykke til at deltage i forummet, da det kan indebære behandling af dine sundhedsdata. Dette samtykke omfatter behandling af de personoplysninger, du giver i forbindelse med forummet (f.eks. visningsnavn og billede), herunder sundhedsdata, du giver i indlæg eller kommentarer, hvilket betyder, at dataene vil blive vist for andre deltagere i det relevante forum.

Behandlingsgrundlag: Samtykke, jf. art. 6.1.a og 9.2.a i persondatafordningen.

Forbedring af produkter

Vi bruger data til at forbedre vores eksisterende tjenester, herunder opdatere funktioner og få en bedre forståelse af, hvordan vi kan gøre brugeroplevelsen mere smidig for dig. For eksempel bruger vi fejlrapporter til at forbedre sikkerhedsfunktioner, brugeradfærd, søgeforespørgsler og klik på vores sider for at forbedre relevansen af søgeresultater, til at bestemme, hvilke nye funktioner der skal prioriteres, indhold på siden og placering af relevant indhold for dig på vores sider.

Behandlingsgrundlag: Legitim interesse, jf. art. 6.1.f i persondatafordningen, hvor vores legitime interesse er at kunne forbedre brugeroplevelsen for brugere.

Analyse og statistik

For bedre at forstå vores forretningsdrift behandler vi personoplysninger for at producere statistikker og analyser. Vi bruger disse oplysninger til at træffe informerede forretningsbeslutninger og planlægge fremtidige strategier for virksomheden. Vi bruger så vidt muligt anonymiserede data til dette formål.

Retsgrundlag: Samtykke, jf. art. 6.1.a i persondatafordningen.

Annoncering

Når du besøger Netdoktor, vil nogle af de cookies, der placeres på din computer, være reklamecookies, der er specielt designet til at huske, hvordan du navigerer på nettet, og hvilke sider du besøger for at gøre annoncerne mere relevante og effektive. I forbindelse med dette behandles IP-adresse og lignende data. For mere information om, hvordan vi bruger cookies, se afsnittet "Cookies" nedenfor. 

Behandlingsgrundlag: Samtykke, jf. art jf. art. 6.1.a i persondatafordningen.

Hvis vi planlægger at bruge persondata til et nyt formål, vil vi informere dig før eller i forbindelse med indsamlingen af persondataene. Hvis det er nødvendigt, vil vi bede om dit samtykke.

Analyse og udvikling

Vi bruger analyseværktøjet Google Analytics til at indsamle webstatistik om, hvordan vores tjenester bruges, og til at foretage analyser baseret på disse data. Webstatistik kan f.eks. vise, hvilke sider, der er mest besøgte, og hvilken vej de besøgende tager gennem tjenesten. Webanalyse kan også give indsigt i brugsfrekvens, og hvilket indhold der er mest populært. Analyser udført ved hjælp af Google Analytics kan danne grundlag for udviklingsarbejde og produktforbedringer. De anvendte data er oplysninger om sidevisninger, tekniske oplysninger om din enhed (f.eks. browsertype), IP-adresse (behandles kun kortvarigt, før den anonymiseres) og et cookie-ID.

Behadlingsgrundlag: Legitim interesse, jf. art. 6.1.f i persondatafordningen, vores legitime interesse i at kunne analysere brugen af vores tjenester med henblik på at udvikle og forbedre dem.

Cookies

Cookies og lignende teknologier bruges til at forbedre funktionaliteten af Netdoktor.dk, til at målrette relevant indhold, tilbud og annoncer til dig og til at sikre, at tjenesterne fungerer korrekt. Her kan du finde mere information om cookies, og hvordan du kan administrere cookies. På vores FAQ-side kan du finde mere information om, hvordan vi arbejder med annoncering. Du kan også finde en oversigt nedenfor over, hvordan vi bruger cookies og lokal datalagring.

  • Login og indstillinger. Nogle cookies bruges til at huske dine indstillinger, når du vender tilbage til vores side. Lokal lagring af data bruges bl.a. til at undgå, at du skal logge ind, hver gang du besøger en af vores sider, og til at gemme eventuelle indstillinger, du har foretaget (f.eks. tekststørrelse).
  • Analyse, statistik og udvikling. Gennem forskellige måleværktøjer kan vi indsamle statistik om, hvordan vores sider og apps bruges. Det hjælper os med at udvikle og forbedre oplevelsen for dig som bruger. Vi bruger også lokal lagring af data for at kunne udføre såkaldte A/B-tests, når vi f.eks. tester nye funktioner på en lille gruppe brugere, før vi frigiver dem til alle brugere.
  • Reklamecookies (tredjepartscookies). Annoncører, reklamebureauer og andre partnere bruger cookies på vores sider til at levere annoncer på vores sider, til at måle, hvor mange brugere der har set en annonce, eller til at tilpasse de annoncer, du bliver eksponeret for. Du kan læse mere om annoncering, og hvilke tredjeparter vi tillader her. Nogle cookies relaterer til såkaldt adfærdsmæssig retargeting for vores annoncørers produkter og tjenester. Dette er en form for interessebaseret annoncering, der giver os og nogle af vores annoncører mulighed for at vise dig annoncer for vores annoncørers produkter og tjenester. Den viste reklame er baseret på dine læse- og klikmønstre på en hjemmeside, der ikke kontrolleres af os. Hvis du har besøgt en anden virksomheds hjemmeside, kan du se reklamer for denne virksomheds produkter på vores hjemmesider. Det giver virksomhederne mulighed for at målrette reklamer til dig, hvis du forlader deres hjemmeside uden at foretage et køb.

 

Sikkerhedsforanstaltninger

Vi bruger flere teknologier til at beskytte sikkerheden for vores produkter, tjenester og kunder. Når du opdaterer, hvilke mails og nyhedsbreve du ønsker at modtage, logger vi det med henblik på fejlfinding og for at imødegå og undersøge IT-angreb og andre sikkerhedstrusler.

Behandlingsgrundlag: Legitim interesse, jf. art. 6.1.f i persondatafordningen, hvor vores legitime interesse eller retlig forpligtelse (hvis vi har en retlig forpligtelse til at beskytte visse oplysninger) erer at opretholde et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau for at beskytte brugere og vores tjenester mod angreb.

Retssager og håndhævelse af kontrakter

Vi kan bruge data til at løse tvister og håndhæve vores kontrakter. De behandlede data vil afhænge af omstændighederne i den enkelte sag.

Behandlingsgrundlag: Legitim interesse, jf. art. 6.1.f i persondatafordningen, hvor vores legitime interesse er at være i stand til at bekræfte vores oplysninger.

Overholdelse af lovgivning

Vi bruger data til at overholde databeskyttelsesforordningen, når vi håndterer din anmodning om et registeruddrag og andre rettigheder. Vi kan også være nødt til at behandle personoplysninger for at overholde andre lovkrav, domstolsafgørelser eller myndighedsafgørelser.

Behandlingsgrundlag: Juridisk forpligtelse.

Flere detaljer om behandlingsgrundlag

Når vi behandler data om dit helbred eller interesseområder inden for sundhed, gør vi det baseret på dit udtrykkelige samtykke ("Samtykke"). Ellers baserer vi os primært på det faktum, at vores behandling er nødvendig til formål relateret til vores eller en tredjeparts legitime interesse ("Legitim interesse"). Vi kan være nødt til at behandle nogle data for at opfylde vores juridiske forpligtelser.

Vi har foretaget vores vurdering af "Legitim interesse" på grundlag af, at vores behandling til sådanne formål er nødvendig for at levere anmodede tjenester, for at imødekomme brugeranmodninger, for at evaluere, udvikle og forbedre indholdet og designet af tjenesterne, for at opnå relevans i vores tjenester og indhold på siderne og for at markedsføre vores tjenester. Endelig har vi en legitim interesse i at beskytte vores forretning.

Hvordan indsamler vi de personlige data?

Data, som du giver os. Vi indsamler data direkte fra dig, f.eks. når du tilmelder dig et nyhedsbrev, deltager i en oplysningskampagne eller et træningsprogram og kontakter os.

Når du bruger vores websted, registrerer vi, hvordan du interagerer med vores tjenester og produkter, f.eks. gennem brug af teknologier som cookies på vores websider og gennem oplysninger, som vi får adgang til via den enhed (f.eks. mobil, computer eller tablet), du bruger, når du tilgår vores tjenester, f.eks. IP-adresse. Du kan kontrollere, hvilke cookies og lignende teknologier der bruges, med undtagelse af cookies/teknologier, der er nødvendige for, at tjenesten kan fungere.

Hvis du ikke giver de oplysninger, der er nødvendige for at få adgang til vores tjenester eller en bestemt funktion, er der risiko for, at du ikke kan bruge den specifikke tjeneste eller funktion.

Netdoktor har installeret pixels fra Google Ads og Google Analytics på vores hjemmesider, så vi kan tilpasse vores markedsføring efter dine behov - både på vores hjemmeside, og på andre hjemmesider på internettet. Herudover kan de pixels, vi har installeret hjælpe os med at forhindre svig og misbrug. Dette betyder, at dine personoplysninger, herunder IP-adresse og oplysninger om, hvilke af vores hjemmesider du har besøgt, sendes til Google Ads og Google Analytics, når du giver samtykke til statistik- og/eller markedsføringscookies.

Sådan deler vi dine personlige data

Databehandlere

I nogle tilfælde kan det være nødvendigt for os at dele dine persondata med andre virksomheder i koncernen eller andre virksomheder, der udfører tjenester på vores vegne. Vi bruger f.eks. it-leverandører som cloud-tjenesteudbydere og udviklere, der er hyret til specialiseret ekspertise i større udviklingsarbejde. Disse leverandører kan have brug for adgang til dine persondata for at kunne levere deres tjenester til os. I tilfælde, hvor vi deler oplysninger om dig med virksomheder, der udfører tjenester på vores vegne, kræver vi, at disse virksomheder overholder vores privatlivspolitik. Disse virksomheder er ikke autoriseret til at bruge personlige data, de modtager fra os, til deres egne formål. 

Sociale medier

Når du bruger vores tjenester, kan du vælge at dele artikler på sociale medier via et socialt plug-in (f.eks. en deleknap). Når du deler oplysninger via et socialt plug-in, overfører din browser enhedsdata til det sociale medie, såsom dato og klokkeslæt for delingen, den type enhed, du bruger, dit operativsystem og IP-adresse, URL'en for besøget og oplysninger om den artikel, du deler. For mere information om, hvordan de respektive sociale medier behandler de data, du giver dem via sociale plug-ins, inviterer vi dig til at konsultere de respektive sociale mediers vilkår og betingelser og persondatapolitikker.

Annoncering

I forbindelse med annoncering kan visse enheds- og brugsdata indsamles af annoncører og andre partnere via cookies på vores hjemmesider for at levere reklamer på vores hjemmesider, for at måle, hvor mange brugere der har set en reklame, eller for at tilpasse, hvilke reklamer der vises. Disse partnere behandler data med deres eget persondataansvar. Du kan kontrollere, hvilke cookies og lignende teknologier der bruges, med undtagelse af cookies/teknologier, der er nødvendige for, at tjenesten kan fungere.

Andre oplysninger

Vi kan videregive personoplysninger som led i en fælles transaktion, f.eks. en fusion eller salg af aktiver. Endelig kan vi være nødt til at videregive eller gemme dine data, når vi anser det for nødvendigt at:

  1. Overholde gældende lovgivning eller juridiske processer og overholde vores forpligtelser over for politiet og andre kompetente myndigheder,
  2. Beskytte vores kunder, for eksempel for at forhindre spam eller svindel,
  3. Administrere og opretholde sikkerheden for vores produkter, herunder forhindre eller stoppe et angreb på vores systemer eller netværk,
  4. Beskytte vores rettigheder eller ejendom, herunder håndhæve de vilkår og betingelser, der gælder for din brug af tjenesterne. Hvis det er nødvendigt, vil vi henvise sagen til politiet for yderligere handling.

Bemærk venligst, at Nedoktor.dk indeholder links til eksterne virksomheder, f.eks. til tilbud om produkter og tjenester, hvis persondatapolitik adskiller sig fra vores. Hvis du afgiver personoplysninger i et af disse produkter, vil dine oplysninger blive behandlet i henhold til deres respektive persondatapolitik, så læs den venligst, før du afgiver oplysninger til den eksterne virksomhed. Vi er ikke ansvarlige for disse eksterne virksomheders brug af dine personlige data.

Sådan får du adgang til og kontrol over dine personlige data

Du kan få adgang til og kontrollere dine personlige data på forskellige måder.

  • Afmelding af nyhedsbreve og andre e-mails. Hvis du modtager nyhedsbreve eller andre e-mails med tilbud og ønsker at afmelde dem, kan du gøre det ved at følge instruktionerne i meddelelsen. Bemærk, at anden kommunikation, der er nødvendig for, at vi kan levere tjenesterne, ikke er omfattet af en sådan afmelding, f.eks. ændringer/opdateringer af brugsbetingelserne.
  • Cookies. For håndtering af cookies - læs mere her.
  • Indsigt, sletning osv. For at anmode om et registerudtræk, sletning m.m. - kontakt os på gdpr@bonnierhealthcare.dk.

Dine rettigheder

Her har vi samlet information om dine rettigheder i henhold til databeskyttelsesforordningen. Hvis du vil gøre brug af dine rettigheder, kan du sende en mail til gdpr@bonnierhealthcare.dk

Samtykke

Hvis behandlingen af personoplysninger er baseret på dit samtykke, har du til enhver tid ret til at tilbagekalde dit samtykke til fremtidig behandling af dine personoplysninger. Tilbagetrækning af samtykke påvirker ikke lovligheden af den behandling, der er baseret på dit samtykke, før det blev trukket tilbage. Du kan vælge at trække dit samtykke til en bestemt behandling tilbage, hvilket i sådanne tilfælde betyder, at vi holder op med at behandle oplysningerne til det specifikke formål, som du ikke længere ønsker, at vi skal behandle dine personoplysninger til. I sådanne tilfælde påvirker tilbagetrækningen ikke behandlingen til andre formål.

Indsigtsret

Du har ret til at få bekræftet, om vi behandler personoplysninger om dig eller ej. Hvis vi behandler personoplysninger om dig, har du ret til en kopi af dine personoplysninger og information om, hvordan vi behandler personoplysningerne.

Du har ret til at vide:

  • formålene med behandlingen og de kategorier af personoplysninger, som behandlingen vedrører,
  • de modtagere eller kategorier af modtagere, som personoplysningerne er blevet eller vil blive videregivet til, især modtagere i lande uden for EU/EØS eller internationale organisationer,
  • hvor længe vi opbevarer dine data, eller, hvis det ikke er muligt at sige, de kriterier, der bestemmer, hvor længe vi opbevarer dine data,
  • oplysninger om dine rettigheder til sletning, berigtigelse, begrænsning og indsigelse og retten til at indgive en klage til databeskyttelsesmyndigheden,
  • oplysninger om, hvor vi har indsamlet dataene fra, hvis de ikke kommer fra dig,
  • eksistensen af automatiseret beslutningstagning i henhold til artikel 22, stk. 1 og 4, i GDPR, dvs. hvis der er beslutninger, der udelukkende er baseret på automatiseret behandling, herunder profilering, som har retsvirkninger for dig eller på lignende måde påvirker dig betydeligt. Vi vil også give oplysninger om logikken, betydningen og de forudsigelige konsekvenser af behandlingen.

Mere information om retten til et registerudtræk kan findes på Datatilsynets hjemmeside.

Sletning

I visse tilfælde har du ret til at få dine personoplysninger slettet. Hvis du trækker et samtykke tilbage, som behandlingen er baseret på, har du som udgangspunkt ret til at få slettet de oplysninger, der behandles på baggrund af samtykket.

Ellers gælder retten til sletning også, hvis

  • personoplysningerne ikke længere er nødvendige til de formål, hvortil de blev indsamlet,
  • oplysningerne behandles med henblik på direkte markedsføring eller telemarketing, og du gør indsigelse mod behandlingen,
  • du gør indsigelse mod behandling, der udføres med legitim interesse som behandlingsgrundlag, og vi ikke har nogen legitim grund til at fortsætte behandlingen af personoplysningerne, der opvejer din interesse i at få dem slettet,
  • oplysningerne er blevet behandlet ulovligt; eller
  • oplysningerne skal slettes for at opfylde en juridisk forpligtelse.
  • Der er dog nogle undtagelser, hvor retten til sletning ikke gælder. Undtagelserne gælder blandt andet, hvis behandlingen er nødvendig
  • for at udøve retten til ytrings- og informationsfrihed,
  • for at opfylde en retlig forpligtelse, som f.eks. bogføringsloven,
  • for at retskrav kan fastlægges, gøres gældende eller forsvares, hvis behandlingen er nødvendig til arkivformål i samfundets interesse eller til videnskabelige, historiske eller statistiske formål, af hensyn til væsentlige samfundsinteresser på folkesundhedsområdet eller til udførelse af en opgave i samfundets interesse.

Mere information om retten til sletning kan findes på Datatilsynets hjemmeside.

Berigtigelse

Du har ret til at anmode om, at vi retter forkerte eller ufuldstændige oplysninger om dig, og at vi supplerer dine oplysninger.

Mere information om retten til berigtigelse kan findes på Datatilsynets hjemmeside.

Begrænsning

I nogle tilfælde har du ret til at anmode om, at vi begrænser behandlingen af dine data.

  • Hvis du mener, at de oplysninger, vi har om dig, ikke er korrekte, har du ret til at anmode om, at vi begrænser behandlingen i den periode, hvor vi kontrollerer, om oplysningerne er korrekte.
  • Hvis du mener, at vores behandling er ulovlig, og du ikke ønsker, at dataene skal slettes, kan du i stedet anmode om, at vi begrænser brugen af dataene.
  • Hvis vi ikke længere har brug for personoplysningerne til formålet med behandlingen, men du har brug for dem til at fastlægge eller forsvare retskrav.
  • Hvis du har gjort indsigelse mod behandlingen, og vi er nødt til at afgøre, om vi har legitime grunde, der vejer tungere end dine legitime grunde til indsigelse, kan du anmode om, at brugen af dataene begrænses, så længe vores kontrol varer.
  • Hvis behandlingen begrænses, må sådanne data kun opbevares og på anden måde behandles med dit samtykke eller med henblik på at fastslå, gøre gældende eller forsvare retskrav eller for at beskytte en anden fysisk eller juridisk persons rettigheder eller af hensyn til væsentlige samfundsinteresser.

Mere information om retten til begrænsning kan findes på Datatilsynets hjemmeside.

Dataportabilitet

I visse tilfælde har du ret til dataportabilitet, dvs. at modtage personoplysninger, som du har givet os, i et struktureret, almindeligt anvendt og maskinlæsbart format og at kunne overføre dem til en anden dataansvarlig. Dette gælder kun for persondata, der behandles med dit samtykke, eller fordi det er nødvendigt for at opfylde en kontrakt med dig.

Du kan finde flere oplysninger om retten til dataportabilitet på Datatilsynets hjemmeside.

Indsigelse

Du har til enhver tid ret til at gøre indsigelse mod vores direkte markedsføring via post, e-mail, SMS og telefon, herunder profilering til disse formål, og vi vil derefter ophøre med at behandle dine data til disse formål. Denne ret er absolut.

Du kan også gøre indsigelse mod anden behandling baseret på behandlingsgrundlaget om legitim interesse (artikel 6(1)(f) i GDPR). Vi skal så ophøre med behandlingen, hvis vi ikke kan påvise tvingende legitime grunde til behandlingen, som tilsidesætter dine interesser, rettigheder og friheder. Vi behøver heller ikke at ophøre med behandlingen, hvis det er for at etablere, udøve eller forsvare juridiske krav.

Mere information om retten til at gøre indsigelse kan findes på Datatilsynets hjemmeside.

Klager til Datatilsynet

Du har ret til at indgive en klage til Datatilsynet, som er den myndighed i Danmark, der fører tilsyn med, hvordan vi som virksomhed overholder lovgivningen. Du kan finde Datatilsynets hjemmeside her: https://www.datatilsynet.dk/

Andre rettigheder

Udøvelsen af dine rettigheder er gratis. Vi vil svare på din anmodning så hurtigt som muligt, men senest inden for 30 dage. Under særlige omstændigheder (komplekse anmodninger eller et stort antal anmodninger) kan tiden forlænges op til i alt 3 måneder. Vi forbeholder os ret til at opkræve et rimeligt gebyr for urimelige eller åbenlyst ubegrundede indsigelser eller anmodninger.

Specifikt om redaktionelt indhold

Redaktionelt indhold som artikler, billeder og tv-programmer er ikke omfattet af databeskyttelsesforordningen. Det betyder, at du ikke har ret til at anmode om sletning af en artikel på grundlag af databeskyttelsesforordningen. Hvis du opdager unøjagtigheder i offentliggjort indhold, skal du kontakte den udgiver, der er ansvarlig for det pågældende medie.

Sikkerhed af dine personlige data

Vi bruger en række sikkerhedsteknologier og metoder til at beskytte dine personlige data mod uautoriseret adgang, brug og offentliggørelse. For eksempel gemmes de personlige data, du giver, på computersystemer, der har begrænset adgang og er placeret i sikre lokaler. Når vi overfører meget følsomme data (såsom adgangskoder) over internettet, beskytter vi disse data med kryptering. Vi kræver, at vores leverandører sikrer, at behandlingen udføres i overensstemmelse med denne politik og vores sikkerhedsprocedurer. Desuden gemmer vi data, som vi indsamler, når en bruger ikke er logget ind (autentificeret), adskilt fra kundespecifikke kontooplysninger, der direkte identificerer dig, såsom dit navn, din e-mailadresse eller dit telefonnummer. Vi bruger primært anonymiserede data eller pseudonymiserede data til analyse af kundeindsigt, produktudvikling, personalisering, trends, statistik og lignende formål. Pseudonymiserede data er data, der ikke kan henføres til en bestemt person uden brug af yderligere oplysninger.

Hvor vi opbevarer og behandler persondata

Vi behandler primært personoplysninger inden for EU/EØS, men i nogle tilfælde anvender vi leverandører, der er etableret uden for EU/EØS, f.eks. til udsendelse af nyhedsbreve og til udvikling og vedligeholdelse af vores systemer, der giver leverandøren adgang til personoplysninger. Lande uden for EU/EØS yder ikke altid det samme beskyttelsesniveau for personoplysninger som lande inden for EU/EØS. I tilfælde, hvor behandling af personoplysninger finder sted uden for EU/EØS, indgår vi specifikke standardiserede modelklausuler, der er godkendt af Europa-Kommissionen, og som er tilgængelige på Datatilsynets hjemmeside.

Vi vil især gerne informere dig om, at vi bruger analyseværktøjet Google Analytics. Google Analytics gemmer data på vores vegne i flere lande, herunder USA. Du kan finde flere oplysninger om Googles datacentre og deres placering her: https://www.google.com/about/datacenters/locations/ . Google bruger til gengæld forskellige underdatabehandlere, der behandler data i forskellige lande. Mere information om disse underdatabehandlere og deres placering kan findes her: https://privacy.google.com/businesses/subprocessors/ .

De standardkontraktbestemmelser, der gælder, når vi bruger Googles tjenester, kan findes her: https://privacy.google.com/businesses/processorterms/mccs/

 Netdoktor anvender Vanilla Forums, som er baseret i Canada og anvender leverandører i Canada og USA. Canada er af Kommissionen vurderet, som lande, der generelt enten via lovgivning eller via andre foranstaltninger sikrer et tilstrækkeligt beskyttelsesniveau af personoplysninger, hvorfor der kan overføres personoplysninger til Vanilla Forums i Canada. 

Hvor længe vi opbevarer dine personlige data

Vi opbevarer de data, der bruges til at sende nyhedsbreve, indtil du opsiger tjenesten eller dit abonnement på nyhedsbrevet. Hvis du ikke har opdateret dine data i forhold til dine interesseområder eller åbnet et nyhedsbrev fra os i tre år, opsiger vi dit abonnement på nyhedsbrevet og sletter dine data.

Ellers opbevarer vi persondata, så længe det er nødvendigt til de formål, der er beskrevet i denne politik, f.eks. for at vedligeholde og forbedre eksisterende tjenester, sende nødvendig kommunikation og opfylde vores juridiske forpligtelser. Da behovene kan variere for forskellige typer data og for forskellige typer tjenester og sammenhænge, varierer den periode, vi opbevarer dataene.

De kriterier, der primært afgør, hvor længe personoplysningerne opbevares, er årsagen til, at vi bruger oplysningerne, typen af oplysninger, den form, oplysningerne opbevares i, og den relation, vi har til dig.

Dine persondata slettes eller anonymiseres, når de ikke længere er relevante for de formål de blev indsamlet til. Ved analyse af kundeindsigter, trends mv. anvender vi i videst muligt omfang anonymiserede data, der ikke kan knyttes til en enkeltperson.

Dine personoplysninger opbevares i en længere periode end angivet ovenfor i tilfælde, hvor vi er forpligtet til at gøre det i henhold til lov, forskrift eller myndighedsafgørelse, eller for at opbevare data, der skal opbevares med henblik på at løse en tvist, eller hvis du har givet dit samtykke til det.

Kontakt os og vores databeskyttelsesansvarlige

Nedenfor finder du kontaktoplysninger til os, hvis du ønsker indsigtsret, anmoder om sletning, anmoder om, at vi stopper direkte markedsføring, eller hvis du ønsker at udøve nogen af dine andre rettigheder (læs mere under overskriften "Dine rettigheder").

Netdoktor Media A/S, org. nr. 28686137

Hjemmeside: www.netdoktor.dk

E-mail: gdpr@bonnierhealthcare.dk

Hvis du ønsker at komme i kontakt med vores databeskyttelsesrådgiver, er du velkommen til at sende en e-mail til dpo@bonnierhealthcare.dk . Databeskyttelsesrådgiverens rolle er at overvåge overholdelse af databeskyttelse i organisationen, og du kan kontakte vedkommende, hvis du har kommentarer eller spørgsmål.

Ændringer i denne persondatapolitik

Vi opdaterer vores privatlivspolitik, når det er nødvendigt for at afspejle kundefeedback og ændringer i vores tjenester. Når en politik opdateres, ændres datoen for den seneste opdatering i bunden af politikken. Hvis der er større ændringer i politikken, eller i hvordan vi bruger dine personlige data, vil du blive underrettet via en meddelelse på hjemmesiden eller e-mail, før ændringerne træder i kraft, hvor det er påkrævet ved lov. Læs venligst denne persondatapolitik fra tid til anden for at holde dig informeret om, hvordan vi hos Netdoktor Media A/S beskytter dine persondata.


Du har fravalgt en eller flere cookies, hvilket kan påvirke visse udvidede funktioner på siden.

Annons