Annonce

Jeg har ikke fået min menstruation endnu, men haft udflåd i tre år

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 14 år, der for nylig er blevet urolig over noget. Jeg har ikke fået min første menstruation endnu, men har haft udflåd i 3 år! Er urolig over, om der er noget galt?

På det seneste har min storesøster købt nogle billige trusseindlæg, som jeg også har brugt, men hver gang jeg fik udflåd, kom det så meget, at det gik igennem indlægget. Jeg troede bare, at det var fordi bindet var rigtig dårligt, så jeg sagde det til min storesøster, men hun sagde, at jeg ikke burde få så meget udflåd. Siden da har jeg skiftet til nogle bedre, og det går ikke igennem længere, men det er stadig ret store mængder, der kommer, og det er hver eneste dag, og op til flere gange om dagen. Mit udflåd har også fået en mørkere farve. Er det normalt?

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Det er normalt, at der kommer nogle få mililiter udflåd fra skeden hvert døgn. Udflåd afhænger af alder, tidspunkt i menstruationscyklus, graviditet, seksuel aktivitet m.v.

Normalt er der meget udflåd ved ægløsning og før menstruationen. Det er normalt at have en mindre mængde udflåd fra skeden, som består af det sekret, der holder slimhinden i skeden fugtig og af væske fra selve slimhinden.

Det normale udflåd er tyndt, slimet og hvidt. Menstruationen kan komme mellem 10-16 år. Så der er ikke noget underligt i at du er 14 år og ikke har menstruation.

Det er også normalt at udflådet får en mørkere farve, inden man får sin menstruation. Men du skulle måske besøge din sundhedsplejerske, for at vurdere, om du har for meget udflåd.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 01.07.2016

Seneste brevkassesvar om Sund teenager

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce