Annonce

14-årig: Irriterende at gå med bind - kan jeg bruge tampon?

Spørgsmål:

Jeg er en pige på 14 år og jeg har et spørgsmål om menstruation. Jeg fik min menstruation for nogle måneder siden, og det værste, jeg ved, er, at gå med bind. De er irriterende at have på og sidder underligt. Så jeg vil spørge dig, om jeg kan bruge tamponer i stedet, når jeg kun er fjorten? Hvad for nogle man kan bruge?

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Du kan godt bruge tampon, selvom du kun er fjorten. Normalt vil jeg foreslå at man prøver bind, som det første, men nu har du prøvet det og er ikke helt tilfreds med det. Mange piger og kvinder oplever mere frihed ved brug af tampon. Du skal kun bruge tampon, når du har menstruation og ikke hvis det drejer sig om udflåd, og du må aldrig bruge mere end en tampon ad gangen.

Vælg en tampon med mindst sugeevne og hvis det ikke er nok, så skift til en med større sugeevne. En tampon skal skiftes hver 4.-8. time og bør ikke sidde længere end det. Tamponer kan også bruges om natten. Alt nyt kræver i begyndelsen lidt øvelse. Det samme gælder, når du skal til at bruge tampon. De fleste piger skal prøve et par gange, før det virker let og naturligt at indføre en tampon.

Første gang du skal bruge tampon, er du måske lidt nervøs, og det er helt normalt! Men når man er nervøs, spændes musklerne i kroppen og så bliver det sværere at indføre tamponen. Et tip er at forsøge at indføre tamponen en af de første to dage, hvor du har menstruation. På det tidspunkt bløder du lidt mere, og så glider tamponen lettere.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 05.07.2016

Seneste brevkassesvar om Sund teenager

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce