Annonce

Jeg er sukkerafhængig

Spørgsmål:

Jeg har et problem. Jeg er sukkerafhængig. Jeg kan finde på at stjæle slik og penge fra mine forældre, fordi jeg bare skal have sukker, og jeg får altid dårlig samvittighed bagefter, men jeg gør stadigvæk igen og igen. Jeg er vildt træt af det og håber virkelig at I kan hjælpe mig!

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Ja, det lyder som om, at du er afhængig af sukker. Det bedste råd, jeg kan give dig, er, at prøve at holde dit blodsukker stabilt i løbet af dagen, så du ikke får store "dyk".

Når blodsukkeret falder, har du mere lyst til at spise noget meget sødt her og nu. Spis seks måltider om dagen. De tre hovedmåltider plus tre mellemmåltider, og sørg for, at der ikke går meget mere end to-tre timer, uden at du spiser. Det kan bare være en skive rugbrød og en banan om formiddagen. Når du overholder det, vil du ikke i nær samme grad opleve lysten til noget sødt.

Vores krop har en naturlig trang til sukker, og derfor skal kroppen have sukker, bare ikke i så store mængder. Når du spiser slik på den måde bliver der udløst nogle hormoner i hjernen, der gør, at du får en kortvarig lykkefølelse, når du spiser sukker. Derfor kan det være, at man synes, man er afhængig.

Gør op med dig selv, om du vil prøve en uge, hvor du spiser regelmæssigt og kun får slik i weekenden, og se om du har det bedre.

Venlig hilsen

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 05.07.2016

Seneste brevkassesvar om Sund teenager

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce