Annonce

Jeg får virkelig tit hikke

Spørgsmål:

Jeg har virkelig tit hikke. Nogle gange kan det selvfølgelig være fordi jeg spiser for hurtigt, men det er altså tit, hvor det bare kommer. Nogle dage kan jeg bare få hikke fem gange i løbet af dagen, og andre dage har jeg det slet ikke. Jeg ved ikke, om det er noget, jeg skal bekymre mig om?

Annonce (læs videre nedenfor)

Svar:

Hikke er ufrivillige sammentrækninger af mellemgulvsmusklen og stemmebånd med samtidig lukning af strubelåget. Kortvarig hikke kan - ligesom du selv skriver - udløses ved hurtigt indtag af mad, men også af kolde drikke, alkohol og stress. Er der nogle af tingene, du kan genkende?

Kortvarig hikke, som du beskriver, er ikke farligt og er ikke noget, der skal behandles. Forsøg at reducere nogle af de ting, jeg nævner og se, om det hjælper. Der findes mange "husråd" som f.eks. at holde vejret, stå godt fremoverbøjet og drikke et glas vand, alt imens hikken står på.

Længerevarende hikke kan skyldes skade i hjernen, irritation af nerver i brysthulen, af mellemgulvsmusklen og irritation af nerve i halsregionen. Man bør søge læge, hvis det er tale om længevarende hikke.

Held og lykke.

Alexandra Gheorghe, læge

Sidst opdateret: 07.07.2016

Seneste brevkassesvar om Sund teenager

Har du et spørgsmål til Netdoktors eksperter?

Stil dit spørgsmål her

Annonce