Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvorfor sitrer min søn under amning?

Spørgsmål:

Min søn på fem måneder har over en periode på to måneder i alt fire gange haft sitren ved amning. Det viser sig ved små ryk i hovedet, der er ikke øjendrejning eller trækning i arme og ben, men kun trækninger/sitren i hovedet. De holder op, så snart jeg tager ham fra brystet og sætter ham op. Jeg har prøvet at lade ham ligge for at se, om det udviklede sig til noget mere, men det forbliver ved disse ryk. Han er en stor dreng på cirka ni et halv kilo, der ammes. Hvad kan det være?

Svar:

Kære spørger

Ud fra din beskrivelse er det vanskeligt at afgøre, hvad der er grunden til din søns sitre-episoder i forbindelse med amning.

Sitren er små muskelsammentrækninger, og børn kan sitre af mange forskellige grunde for eksempel umodenhed, utryghed, lavt blodsukker, kulde, fordi de er ivrige og så videre.

Da det kun er i hovedet, du beskriver, at han sitrer, og du kan bryde/forhindre denne sitren ved at tage ham op, kan du roligt regne med, at det ikke er noget alvorligt som for eksempel kramper. Det ses af og til, at spædbørn sitrer med underkæben, når de ammes, hvilket blot er små muskelsammentrækninger i underkæben, eller fordi de er meget sultne og ivrige. Det er helt uden betydning, og ikke noget man skal bekymre sig om.

Når din søn nu er fem måneder gammel, skal han formentlig snart vaccineres, og i den forbindelse kan du eventuelt også drøfte det med din egen læge, hvis du fortsat er bekymret.

Med venlig hilsen Anne Brødsgaard, sundhedskoordinator

Sidst opdateret:
Annonce