Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Må jeg tage betablokker, når jeg har psoriasis?

Spørgsmål:

Jeg har til behandling af hjerteflimmer fået ordineret et sotalol præparat - altså en betablokker. Jeg har fået stød og hjertet blev derefter straks normalt. På indlægsseddelen står der, at Dutacor ikke bør gives til folk med psoriasis og, at denne sygdom kan forværres. Indlægsseddelen er fra 1999. Sygehuset har ikke informeret om denne bivirkning og jeg har oplyst om min psoriasisgigt ved min indlæggelse.

Hvad skal jeg gøre?

Svar:

Kære spørger

Betablokkere kan både udløse et psoriasisudbrud og forværre en bestående psoriasis foruden at fremkalde et psoriasislignendeudslet (betablokkerdermatit). Du bør derfor snarest muligt kontakte sygehuset og få en afklaring om hvorvidt din hjertelidelse ikke kan behandles med et andet middel end en betablokker. En ændring i behandlingen bør ske i fuld forståelse med og i et samarbejde med cardiologen (hjertelægen) af hensyn til hjertesygdommen.

Venlig hilsen Hugh Zachariae Professor dr. med.

Sidst opdateret: 25.02.2004
Annonce