Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg er holdt op med at ryge og er blevet svimmel - hvorfor?

Spørgsmål:

Jeg er en 40 årig kvinde. Jeg holdt op med at ryge (fra 30 cigaretter til ingen) for 6 dage siden. Fra den første morgen og alle dage siden har jeg lidt af en skrækkelig svimmelhed og kan desuden pludselig ikke sove om natten. Hvorfor er jeg svimmel? Og hvad kan jeg gøre for at afhjælpe det?

Svar:

Der er flere muligheder. For det første synes jeg, at du skal få kontrolleret både dit blodtryk og din sukkersyge. Nicotinen påvirker dit blodtryk, og det kan tænkes, at dit blodtryk nu er blevet lidt for lavt, hvilket kan resultere i svimmelhed. Det er også kendt, at cigaretter sænker appetitten, men så længe man har abstinenser fra nicotinen i cigaretterne kan appetitten også være nedsat. Dit blodsukker kan derfor både være for højt (hvilket sjældent giver svimmelhed) eller for lavt (hvilke ofte giver svimmelhed). Derfor synes jeg, at du skal måle din blodsukker (eller få det målt). Endeligt er det muligt, at du har lidt atypiske abstinenser af nikotin, hvilket evt. kan afhjælpes med nicotintyggegummi, som du så senere kunne trappe helt ud af. Alt i alt må du nok en tur omkring din egen læge og få ham til at kontrollere dit blodtryk og blodsukker og evt. snakke med ham om nicotintyggegummi.

Sidst opdateret: 13.06.2000
Annonce