Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Mine børn har allergi og ønsker sig en hund - hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg har to børn på henholdsvis 8 og 10 år. Den mindste har svær børneeksem og den ældste har lettere astma og helårs-høfeber. Den ældste har konstant en næse, der løber og er meget plaget af dette. Der har ikke være noget medicin, der hjælper. På trods af mine børns lidelser virker de ikke som allergikerbørn. Altså der sker ikke synlige ændringer, hvis vi ændrer på kost eller er sammen med hund eller andre dyr.

Mine børn ønsker sig imidlertid voldsomt en hund. Vi har indtil nu sagt blankt nej. Så er det, at vi har fået oplyst, at den kinesiske hårløse hund er allergivenlig. Nu har vi alle lyst til at få sådan en lille hårløs hund, men ønsker lige en læges råd inden anskaffelsen af dyret.

Svar:

De allergifremkaldende stoffer - allergener- findes ikke kun i hundenes hår men også i hudskæl, hundenes spyt og urin.

Koncentrationen af allergener varierer fra den ene hunderace til den anden, og selv blandt hunde inden for samme race kan der være forskelle i mængden af allergener, som udskilles.

Selvom man har en positiv priktest overfor hund, behøver det ikke nødvendigvis at have nogen praktisk betydning dvs, man får ikke symptomer eller symptomforværring ved kontakt med hund. Hvis dette er tilfældet, kunne det være en mulighed at besøge forskellige hunderacer og på den måde finde frem til en type hund, som ikke giver symptomer hos børnene. Men det udelukker ikke, hvis I anskaffer jer en sådan hund, at der evt. senere kan udvikles allergiske symptomer over for hunden.

Sidst opdateret: 06.06.2000
Annonce