Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Vores søn er platfodet - skal der gøres noget ved det?

Spørgsmål:

Vores søn på snart 10 år har været til skolelæge, hvor han har fået at vide, at alt stod vel til. Eneste problem er, at han er platfodet med knækfod, samt at han går udad på fødderne. Vi var ikke selv til stede, men fik besked via et brev. Der var ikke nogen kommentarer om, hvad dette evt. vil få af konsekvenser.

Er det noget, han vil kunne få problemer med senere, eller er det blot et kosmetisk problem? Er der en behandling, eller skal vi blot glemme alt om det og tage det som et kuriosum?

Svar:

Hvis jeres søn ikke klager over problemer med fødderne, så lad være med at bekymre jer mere over det brev.

Betydningen af eventuel platfod er nok temmelig overdrevet. Desuden skal man nok være lidt varsom med at bedømme en 10 årig som platfodet. Sandsynligvis bliver det ikke engang et kosmetisk problem, det kan jeg i hvert fald ikke forestille mig. Jeg synes, I skal lytte til jeres søn, og hvis han ingen problemer har med fødderne, så ER der ingen problemer.

Med venlig hilsen

Hans Gad Johansen, speciallæge i ortopædisk kirurgi

Sidst opdateret: 14.06.2000
Annonce