Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Forhudsforsnævring hos dreng - hvad gør man?

Spørgsmål:

Forhudsforsnævring med deraf følgende betændelser og stærke smerter hos 2 års dreng. Er en forhudsfjernelse ikke det eneste effektive middel? Kan det gøres i lokalanalgesi?

Svar:

Ved tilbagevendende betændelser og forhudsforsnævring hos en to-årig dreng kan der være forskellige årsager. Det kan være betinget af anatomiske forhold ved forhuden, f.eks. i form af en stram bindevævsagtig ring, som ikke giver efter, her kan man ved opration fjerne denne struktur. Det kan også være en forsnævring uden ring, det vokser drengen formentlig fra og endelig en tredje mulighed: At man ved vask af tissemanden er meget grundig og søger at føre forhuden tilbage og vaske penishovedet, det kan i sig selv give anledning til irritation og betændelser. Ved operation fjerner man ikke hele forhuden, men laver en såkaldt forhudsbevarende operation. Hos små børn foregår indgrebet sædvanligvis i fuld bedøvelse, det er vigtigt at drengen ligger stille, og at han ikke er skræmt fra vid og sans. Det er en god ide at få drengen undersøgt for at få klarlagt årsagen til betændelserne og hermed om en operation kan afhjælpe problemet.

Sidst opdateret: 14.06.2000
Annonce