Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad er inkubationstiden for meningitis?

Spørgsmål:

En lille dreng på knap 2 år er i aften død af meningitis. Han blev syg i weekenden og døde så tirsdag. Min bror var sammen med drengen midt i december, hvor han fx gav ham et bad. Siden hen har min bror været sammen med mine to små børn (3 år og 6 måneder) mange gange. Er der grund til bekymring med hensyn til smitte? Hvad er inkubationstiden? Kunne drengen allerede have været smittet i december?

Svar:

Nej. Din dreng kan ud fra din beskrivelse ikke være smittet med en bakterie, som giver meningitis (hjernehinde-betændelse). De bakterier, som kan give meningitis, har en kort inkubationstid fra få timer til få dage. Få mere information om meningitis her på NetDoktor.

Når der er nogen, som får meningitis, skal læger straks meddele det til embedslægerne, som så træffer de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger, så sygdommen ikke breder sig. Det er således embedslægerne, som man kan spørge til råds, hvis der er meningitis i ens omgivelser.

Med venlig hilsen

Bent Pedersen, speciallæge i ortopædisk kirurgi,

under uddannelse til speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 14.06.2000
Annonce