Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hjælper lever mod slapt maveskind?

Spørgsmål:

Hej NetDoktor

Jeg er en kvinde, som er begyndt at gå hos "vægtkonsulenterne". Det er hvor overvægtige kan deltage i et slankeprogram. Et program jeg nu har deltaget i, i 2 uger. Jeg kan fornemme, at dette er godt og effektivt for mig.

I programmet står der, at det er vigtigt at spise lever engang om ugen, da det bevirker, at skindet ikke ender med at hænge om os, men at det forbliver stramt. Dette tror jeg naturligvis på, når vores vægtkonsulent siger det, men er levertranstabletter lige så effektive? Jeg spørger fordi lever absolut ikke er min favoritret.

Håber I har tid til at svare!

Svar:

Kære Spørger

Vægtkonsulenter har gennemgående et sundt og fornuftigt program. Men der er to råd som irriterer en videnskabsmand som mig.

Det ene er som du nævner, dette besynderlige råd om, at indmad modvirker slapt maveskind. Der er ikke skyggen af belæg herfor, og der er sådan lidt hokus pokus over det.

Det anden råd er, at man ikke må dyrke motion fordi det kan kamuflere et fedttab, fordi man samtidig opbygger muskelvæv. Det er jo rigtigt nok, men ikke noget argument imod motion. Man kan jo bare måle omkreds af hofter, lår, talje med et almindeligt målebånd, så vil man se, at man taber cm de rigtige steder - selvom man dyrker motion.

Du må spørge din konsulent om hvad det er, der er i lever der skulle have de virkninger på maveskindet - jeg har aldrig set noget seriøst om dette.

Med venlig hilsen

Arne Astrup

Læge, ernæringsekspert

Sidst opdateret: 23.05.2003
Annonce