Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Rødmende hårbund, hvide flager med hårtab - hvad er det?

Spørgsmål:

Jeg har i en årrække haft et eller andet i min hårbund. Det starter med en kraftig rødmen, oven på det kommer der så nogle hvide flager, der let pilles af med en finger. I disse områder falder håret. Hvad kan det være?

Hilsen KJ.

Svar:

Det lyder som et såkaldt skæleksem, som er en overordentlig almindelig hudlidelse. En lille ikke smitsom hudsvamp menes at være en medvirkende årsag til udviklingen af skæleksem. Eksemet kan være vedvarende tilstede i mere eller mindre grad, og ligesom det ses ved mange andre hudlidelser, synes der at være en tendens til, at eksemet forværres i stressede perioder.

Behandling med et binyrebarkhormonpræparat i kombination med et middel der retter sig mod hudsvampen, vil ofte dæmpe eller helt fjerne symptomerne. Mange har glæde af en intensiv kur i kortere tid, hvorefter der langsomt trappes ud af behandlingen med binyrebarkhormonpræparatet og hvor shampooen mod hudsvampen anvendes forebyggende mod eksemet, enten dagligt eller et par gange i løbet af ugen. Når der atter kommer opblussen i eksemforandringerne, skal kuren gentages. Kontakt din læge for at få kigget på det.

Sidst opdateret: 19.06.2000
Annonce