Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg er en kvinde på 24, der har hårvækst på brystkassen og maven - hvad gør jeg?

Spørgsmål:

Jeg er en mørkhåret kvinde på 24, der har hårvækst på brystkassen og maven. Min mand bryder sig ikke om det. Vi er lige blevet gift, så jeg er bange for, at det vil skabe problemer i vores forhold.

Svar:

Du skal undersøges hos din læge for, at få afgjort om du har forstyrrelser i hormonbalancen.

I en blodprøve kan man se om du producerer for meget mandligt kønshormon. Du skal ligeledes have foretaget en gynækologisk undersøgelse. Du behøver ikke af fejle noget hormonelt - men det er vigtigt at det udelukkes. Uønsket hårvækst i det beskrevne område kan fjernes med voksbehandling. Du kan bestille tid hos en kosmetolog som kan foretage fjernelsen af hårene og lære dig hvordan du eventuelt selv kan gøre det. En anden mulighed er laserbehandling som varetages af læger. Hvis årsagen til den øgede hårvækst skyldes en sygdom kan du - afhængig af hvilken kommune du bor i - muligvis få tilskud til behandlingen.

Ulla Søderberg, Speciallæge i Dermatologi.

Sidst opdateret: 21.06.2000
Annonce