Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Min skaldede isse er solbrændt. Hvad skal jeg gøre?

Spørgsmål:

Jeg er en mand på 23, som har skoldet min skaldede isse af den kraftige sol. Jeg har fået sår og væskende bylder som resultat, og jeg tror, at det må karakteriseres som værende en 3. grads forbrænding. Smerten er ikke ulidelig, men det heler langsom og væssker en del. Skal jeg gøre noget - smøre noget creme på, eventuelt en slags helende creme?

Svar:

Du skal ses af din læge, så han kan vurdere omfanget af din forbrænding. Der er næppe tale om en 3. grads forbrænding, da det er en alvorlig og dyb forbrænding. Idet der har været blæredannelse kan din forbrænding være en 2. grads forbrændning.

Huden skal nok hele igen, men det er noget som tager tid. Det er vigtigt at din læge vurderer om der er infektion i såret eller ej, det vil nemlig have betydning for hvilken behandling man skal vælge. Herudover skal huden have tid til at hele, og i den process er det vigtigt at undgå yderligere sol, f.eks. ved at benytte en hat, eller alternativt forbinding. Det kan være godt at benytte en creme til huden, og her en zink-linnement eller en creme med Aloe Vera godt for helingen af den røde hud.

Det er vigtigt at beskytte huden mod solens stråler, så du undgår en lignende problemstilling fremadrettet.

Med venlig hilsen

Morten Svenning

speciallæge i almen medicin

Sidst opdateret: 19.04.2012
Annonce