Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er det skadeligt at tage solarium?

Spørgsmål:

Jeg er en mand på 25, og jeg overvejer i øjeblikket at vedligeholde min opnåede sommerkulør i et solarium vinteren igennem. Men er et solarium sikkert, også selvom man ikke bruger det overdrevet? Jeg tænker sevfølgelig på de langvarige skader på huden.

Svar:

Sollyset består af ultraviolet lys med forskellige bølgelængder. Solarier indeholder rør som udsender ultraviolet lys med én bestemt bølgelængde. De forskellige bølgelænger har lidt forskellig indvirkning på huden.

Det lys som udsendes i solarier er, udover at gøre huden "solbrændt", også medvirkende til at fremme hudens aldringsprocesser. Dvs. huden mister en del af sin elasticitet og bliver rynket. Endvidere er der en øget risiko for, at der opstår hudkræft.

Solariebrug kan have sin berettigelse som supplement i behandlingen af visse hudlidelser, men bortset herfra kan det ikke anbefales.

Med venlig hilsen

Ulla Søderberg, speciallæge i Dermatologi.

Sidst opdateret: 21.06.2000
Annonce