Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan man gå med klamydia i over 7 år uden symptomer?

Spørgsmål:

Jeg er en mand på 25 med 3 spørgsmål om klamydia

  1. Er det muligt for både mænd og kvinder at have klamydia i over 7 år uden symptomer for derefter få dem? Hvad vil i det tilfælde kunne starte symptomerne?

  2. Vil behandling mod blærebetændelse til både kvinder og mænd kunne fjerne klamydia, selv om man ikke brugte midler specifikt mod dette og uden man er opmærksom på tilstedeværelsen af klamydia?

  3. Er det sandsynligt at man kan undgå at smitte sin partner med klamydia ved jævntligt samleje uden beskyttelse gennem mange år, hvis den ene har været smittet i alle årene?

Svar:

Der kan gå op til ca. 3 uger efter man har været udsat for smitte til man får symptomer. Symptomerne vil typisk være udflåd og kløe i urinrøret og hos kvinder kan der tillige være udflåd fra skeden. Men ikke alle udvikler symptomer og man kan huse bakterien uden at vide det. Manglende eller få symptomer på chlamydia infektion er hyppigst forekommende hos kvinder. Man kan således være smittet med chlamydia uden overhovedet at have symptomer.

Risikoen for at få chlamydia ved udsættelse for smitte anslås til ca. 50-60%.

Behandling af en chlamydia infektion skal være med et præparat der virker specifikt på chlamydia

bakterien.

Med venlig hilsen

Ulla Søderberg, speciallæge i Dermatologi.

Sidst opdateret: 27.06.2000
Annonce