Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Der er ingen kraft på min tissestråle - hvad er galt?

Spørgsmål:

Jeg har problemer, når jeg skal tisse. Jeg kan godt tisse, men der er ikke ret meget kraft på. Det er noget der er kommet indenfor den sidste uges tid, og det er lige meget, hvor meget jeg prøver at presse mere, der kommer ikke mere ud af den grund. Jeg er lidt bekymret for om der er noget alvorligt i vejen, og om det kan smitte.

Svar:

Når strålekraften ved vandladningen nedsættes, skyldes det ofte, at der er noget, der forhindrer urinen i at passere frit ned gennem urinrøret. Det vil sige, at der er noget, der afklemmer urinrøret. Hos unge vil der oftest være tale om en forsnævring af urinrøret, forårsaget af arvævsdannelse.

Sådan arvævsdannelse i urinrøret kan opstå som følge af tidligere betændelser i urinrøret eller som følge af at man tidligere fået et slag mod penis, f.eks. et spark eller måske at man er faldet hårdt ned på cykelstangen. Nogle gange kan man ikke finde en årsag til, at der er dannet en arvævsforsnævring.

Da du ikke skriver noget om, at du har svie ved vandladningen eller at der kommer flåd fra urinrøret, tror jeg ikke at du har en infektion, der kan smitte.

Du bør henvende dig til din læge, med henblik på at blive henvist til en kirurgisk afdeling, der beskæftiger sig med urinvejene. Her vil man kunne undersøge din vandladning, inklusiv strålekraften. Hvis der er tale om en forsnævring af urinrøret vil det som regel betyde, at man skal have foretaget en operation i urinrøret.

Sidst opdateret: 21.06.2000
Annonce