Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har blomkålslignende udposninger på penis - hvad er det?

Spørgsmål:

Jeg er en mand på 26, der på selve penishovedets underside har nogle små udposninger som nærmest antager form af små blomkål. Jeg har haft dem i flere år, de udvikler sig tilsyneladende ikke voldsomt.Hvad kan det være?

Jeg er blevet undersøgt for kondylomer og fik at vide, at der var tale om unaturlig overudviklede spikes. Kan det virkelig være rigtigt. Jeg har haft det lige siden jeg kan huske. Jeg har prøvet at få det fjernet men forgæves.

Svar:

Spikes - eller spiculae som de også kaldes er naturligt forekommende forandringer på penis. Det er nogle knopper, som kan ses i mange forskellige størrelser. Hos nogle er de ganske små - og hos andre kan de være noget strørre. Helt på samme måde som det forholder sig med de øvrige dele af vores krop.

Hvis du har fået den besked, at det drejer sig om nogle unaturligt overudviklede forandringer, synes jeg det bør foranledige, at du får taget en vævsprøve. En vævsprøve er et lille indgreb, hvor man fjerner få mm af vævet som derefter sendes til nærmere undersøgelse.

Indgrebet foregår ambulant og foretages i lokalbedøvelse. Der kan være lette smerter i det efterfølgende døgn, men normalt giver en vævsprøve i det pågældende område ikke anledning til væsentlige gener. Du behøver således ikke tage specielle forholdsregler.

Med venlig hilsen

Ulla Søderberg, speciallæge i dermatologi

Sidst opdateret: 21.06.2000
Annonce