Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvilke muligheder er der for at behandle svamp i tåneglen?

Spørgsmål:

Hej NetDoktor

Jeg har svamp i tåneglen.

Efter behandling med LAMISIL, 250 mg. tabl. dagl. 3 x 28 -ialt 2 forsøg med 1-2 års mellemrum, er svampen nu brudt ud igen.

Skal jeg prøve for 3. gang? -eller er der andre muligheder?

Svar:

Kære spørger.

Ja, der er forskellige muligheder for at behandle neglesvamp. Svamp i tånegle behandles som hovedregel med tabletbehandling, hvor flere forskellige præparater er effektive, bl.a. terbinafin (indholdsstoffet i lamisil), itraconazol og fluconazol. Efter sådanne tabletbehandlinger opnår de fleste patienter en bedring af deres neglesvamp, men ikke alle bliver

helbredte. Nyere undersøgelser tyder på, at man kan opnå en større helbredelse ved at kombinere tabletbehandling med lokalbehandling med neglelak, der også indeholder et svampedræbende middel.

Inden du går i gang med en fornyet behandling, er det vigtigt, at du bliver undersøgt for at afklare, om du stadig har neglesvamp, og i givet fald hvilken type svamp det drejer sig om. Forskellige svampe har nemlig varierende følsomhed for de tilgængelige tabletbehandlinger. Jeg vil derfor råde dig til, at du kontakter din egen læge eller en hudlæge med henblik på

en undersøgelse for neglesvamp. Når resultatet af undersøgelsen foreligger, kan du og lægen planlægge den behandling, der for dig vil være den bedste.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal

Sidst opdateret: 03.04.2003
Annonce