Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har tørre og revnede områder ved knoerne og leddene.

Spørgsmål:

Hej !!

Der er på begge mine hænder i løbet af de sidste 3-4 måneder kommet tørre og revnede områder ved knoerne og leddene. Mine neglebånd har på flere af fingerne trukket sig helt tilbage og huden langs neglen revner - mine negle flækker. Hvad kan det være? Jeg ved ikke om det har nogen relevans, men jeg fødte for 10 måneder siden og ammer endnu. Mit hår og min hud har ikke ændret sig.

Håber I kan hjælpe, venlig hilsen Marie

Svar:

Kære Marie.

Din beskrivelse af dit udslæt på hænder og dine flækkede negle lyder ikke umiddelbart som neglesvamp. At dine neglebånd og huden omkring neglene er forandrede kan dog muligvis være betinget af en infektion med gærsvampe. Dette er næsten altid sekundært til anden hudsygdom, fx eksem.

Jeg vil anbefale dig, at du bliver undersøgt nærmere via din egen læge eller en hudlæge, så du kan få en diagnose og dermed den bedst mulige behandling.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal

Læge

Sidst opdateret: 16.04.2003
Annonce