Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Skyldes mine symptomer bivirkninger fra pillerne?

Spørgsmål:

Hej NetDoktor

Jeg har været i behandling med Sporanox i 7 dage.

Kan der være bivirkninger som tryk og luft i mave og mellemgulv, væskeophobning som medførte 8 kg i vægtforøgelse til 75 kg samt vejttræningsbesvær ved træning?

Kan det skyldes pillerne og betyder det noget for helbredet?

Kan jeg rolig fortsætte med de næste 7 dage?

Svar:

Kære spørger.

En vægtøgning på 8 kg i løbet af 7 dage og nytilkommet vejrtrækningsbesvær er bestemt noget, der skal undersøges nærmere. Jeg vil derfor råde dig til, at du kontakter din egen læge snarest, og jeg vil anbefale dig, at du holder pause med behandlingen for neglesvamp, indtil du er blevet nærmere undersøgt.

Hvis du lider af medicinske sygdomme, specielt hjerte- eller leversygdomme, eller hvis du indtager andre lægemidler, kan der være risiko for, at disse påvirkes af behandlingen med itraconazol (indholdsstoffet i sporanox). Det er derfor vigtigt, at dette bliver undersøgt.

Din egen læge vil kunne afgøre, om dine symptomer er relateret til den medicinske behandling for neglesvamp, eller om symptomerne skyldes noget helt andet.

Sidst opdateret: 05.05.2003
Annonce