Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan rødlige og porøse negle skyldes neglesvamp?

Spørgsmål:

Hej NetDoktor

Mine tånegle er fortykkede og let rødlige. Da jeg brugte neglellak på dem, blev de porøse knækkede. Kan det være neglesvamp?

Svar:

Kære spørger.

Du gerne vil vide, om fortykkede, rødlige og porøse negle kan være betinget af neglesvamp.

Det er ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion. Diagnosen neglesvamp stilles ved en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger efter 2-6 uger. Denne undersøgelse vil afklare, om du har neglesvamp.

Der kan dog også være andre årsager til negleforandringer end neglesvamp: Bl.a. medfødte negledefekter, psoriasis og andre hudsygdomme, ligesom slag og traumer samt nogle medicinske sygdomme også kan påvirke neglene. Hvis neglene er forandrede på baggrund af disse tilstande, har man ofte lettere ved at få neglesvamp.

Jeg vil foreslå, at du bliver undersøgt af din egen læge eller en hudlæge og får foretaget en svampeundersøgelse.

Sidst opdateret: 30.05.2003
Annonce