Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvordan er tilskudsreglerne for medicinsk behandling af neglesvamp?

Spørgsmål:

Hej NetDoktor,

Jeg har læst nogle af de spørgsmål og svar, der ligger på hjemmesiden, men synes stadig det virker svært og uoverskueligt at finde en kur, der effektivt kan udrydde (min) neglesvamp.

Jeg har behandlet mine tånegle med Amorolfin siden april 2002 og indtil jeg løb tør for neglelak i juli måned dette år. Lakken har virket på den ene storetånegl (der ikke var så hårdt angrebet) og et par af de små negle. Den anden storetånegl er fortsat lige inficeret. Selvom den ser sund nok ud i bunden, er den stadig inficeret fra midten og op (den øverste kant faldt af efter få ugers behandling, men virkningen synes at være stoppet).

Jeg kan forstå på jeres besvarelser, at lakken slet ikke er tilstrækkelig behandling alene, men skal kombineres med pillerne (terbinafin el. iltraconozol). Pga. af bivirkninger ved og udgiften til denne behandling, vil jeg gerne have en klar diagnose fra en hudlæge først, med udgangspunkt i min egen situation. Jeg føler, ikke min egen læge kan vejlede mig tilstrækkeligt på området, og jeg har aldrig fået lavet det anbefalede svampeskrap. Derfor vil jeg gerne høre om I evt. kan henvende mig til en hudlæge, der kan foretage en sådan undersøgelse?

Mit sidste spørgsmål er, om man som medlem af Danmark kan få tilskud til sin medicin (ud over det sygesikringen giver)?

Jeg ser frem til at høre fra jer. Tak for en god internet-service.

Mvh. Louise

Svar:

Kære Louise,

Du vil gerne vide, 1) hvordan du bliver henvist til en hudlæge med henblik på nærmere undersøgelse for neglesvamp, og 2) om sygeforsikringen danmark giver tilskud til medicinske behandlinger for neglesvamp.

Ad 1) Henvisning til en hudlæge:

Du skal kontakte din praktiserende læge med henblik på at få en henvisning til en hudlæge. Desværre er det ikke muligt at blive henvist via Netdoktor. Det er særdeles relevant at få foretaget en undersøgelse for neglesvamp (et svampeskrab) inden en eventuel medicinsk tabletbehandling opstartes.

Ad 2) Tilskud fra sygeforsikringen danmark:

Fra sygeforsikringen danmark ydes tilskud til receptpligtig medicin, og deriblandt også til medicinske behandlinger for neglesvamp. Hvor meget tilskud, du får, afhænger af, hvilken medlemsgruppe du tilhører. Du kan evt. se de nærmere bestemmelser på sygeforsikringens hjemmeside: www.sygeforsikringen.dk

Sidst opdateret: 18.08.2003
Annonce