Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan det anbefales at anvende en lokalbehandling samtidig med tabletbehandling?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Jeg vil gerne vide om det er en god ide samtidig med pillerne at behandle med creme eller om pillerne tager alle former for neglesvamp ?

Hilsen en spørger.

Svar:

Kære spørger.

Du vil gerne vide, om det kan anbefales at anvende en lokalbehandling samtidig med medicinsk tabletbehandling for neglesvamp.

For at kurere neglesvamp er det sædvanligvis nødvendigt med en længerevarende tabletbehandling, hvor flere forskellige præparater kan anvendes, bl.a. terbinafin, itraconazol og fluconazol. Efter sådanne tabletbehandlinger opnår de fleste patienter en bedring af deres neglesvamp, men desværre bliver ikke alle helbredte. Nyere undersøgelser tyder på, at man kan opnå en større helbredelse ved samtidigt at kombinere tabletbehandling med en medicinsk neglelak, der indeholder et svampedræbende middel (amorolfin). Desværre er neglelakken som den eneste behandling oftest ikke tilstrækkelig til at kunne kurere svamp i tånegle. Alle ovennævnte præparater er receptpligtige.

Jeg vil umiddelbart anbefale dig, at du supplerer din tabletbehandling med den nævnte medicinske neglelak. Derimod er medicinske cremer mod svamp sædvanligvis ikke effektive til at behandle neglesvamp, bl.a. fordi de ikke trænger langt nok ned i neglen.

Jeg vil foreslå dig, at du kontakter din egen læge med henblik på at gennemdrøfte ovenstående og eventuelt få en recept på den medicinske neglelak.

Sidst opdateret: 15.09.2003
Annonce