Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan jeg fortsætte med at arbejde i svømmehallen, når jeg har neglesvamp på fingerneglene?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Jeg har neglesvamp i et par af mine fingrenegle og kan se det det breder sig. Jeg har lige fået et arbejde i en svømmehal.

Spørgsmål:

Er det en dårlig ide at arbejde i en svømmehal når man har neglesvamp på fingerneglene....?

Spørgsmål 2:

Vil jeg ikke kunne opnå gode resultater ved en behandling ( tablet ) hvis jeg fortsætter i svømmehallen...?

Med venlig hilsen

S.

Svar:

Kære S.

Jeg er i tvivl, om du har fået stillet diagnosen neglesvamp ved en svampeundersøgelse. Hvis det ikke er tilfældet, vil jeg råde dig til at kontakte din egen læge eller en hudlæge med henblik på at få foretaget en sådan. Det er nemlig ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion, og der kan være andre årsager til forandrede negle end svampeinfektioner.

En svampeundersøgelse udføres ved at lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. Svar på undersøgelsen foreligger efter ca. 2 uger. Denne undersøgelse vil afklare, om du har neglesvamp.

Neglesvamp forekommer ca. ti gange så hyppigt i tånegle som i fingernegle, hvor både gærsvampe og skimmelsvampe kan være årsagen. Valget af en eventuel tabletbehandling afhænger af, hvilken type svampeinfektion der påvises. Dette vil svampeundersøgelsen afklare. Det er således vigtigt, at du får stillet en korrekt diagnose, inden du starter på en tabletbehandling for neglesvamp.

Med hensyn til dit arbejde i svømmehallen vil jeg tilråde dig, at du, så vidt det er muligt, undgår, at neglene og huden omkring neglene er fugtig i længere perioder ad gangen, da det formentlig kan disponere til yderligere udvikling af en svampeinfektion. Ellers vil jeg mene, at du godt kan passe dit arbejde i svømmehallen, også selvom du skulle få påvist en svampeinfektion. I øvrigt anses neglesvamp ikke for at være særlig smitsom, så du skal ikke være bekymret for at give en eventuel smitte videre fra dine fingernegle.

Sidst opdateret: 24.09.2003
Annonce