Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Har min søn fået neglesvamp?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Jeg skriver ang. min søn. Det er startet på tommelfingeren lige over neglebåndet. Det var rødt, som om den var klemt, men efter et par mdr. blev den gul, og det gik op til mit på neglen, og efter et par mdr. igen hele neglen. Det halve af neglen er knækket af. Nu er det startet på ringfingeren, men det er udefra, og går ind mod neglebåndet.

Han havde ondt i tommelfingeren i starten, men det gik over efter et par dage.

Hvis det er neglesvamp, hvad er prisen?? Kan jeg få det billigere, når han ikke er så gammel??

Med venlig hilsen A.

Svar:

Kære A.

Du skriver, at din søn har forandringer af to fingernegle samt den omgivende hud.

Det er ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om disse forandringer skyldes en svampeinfektion. Umiddelbart kunne din beskrivelse dog tyde mere i retning af en infektion med bakterier.

Jeg har desværre ikke mulighed for at stille en nærmere diagnose, da det kræver, at man har mulighed for at se og undersøge neglene og huden. Jeg vil derfor foreslå dig, at du kontakter til din egen læge med henblik på dette.

Hvis der er mistanke om en svampeinfektion, skal du have lavet en undersøgelse for neglesvamp. Undersøgelsen udføres ved at tage et svampeskrab, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger.

Sidst opdateret: 24.09.2003
Annonce