Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan medicin mod neglesvamp købes billigere i udlandet eller over Internettet?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Mit spørgsmål lyder på: jeg har meget svært ved at forstå det skal være så dyrt at behandle neglesvamp.. der er mange i hele Danmark, der har neglesvamp og der er ikke mange, der behandler det, da der ikke er mange der har råd til at betale 2000 kr til dem der fremstiller medicinen.

Jeg kunne forestille mig, at dem der har patenten har sat prisen, da det er meget udbredt i Dk, men er der ikke nogen steder, at man kan købe det i udlandet over Internettet, da jeg synes, det er meget dyrt og vi er en alm familie på fem---

tja det er mange penge..

Mvh Diana.

Svar:

Kære Diana

.

Jeg giver dig ret i, at de medicinske behandlinger for neglesvamp desværre er relativt dyre. Du spørger, om man kan indkøbe medicinen fra udlandet til en billigere pris? Desværre kan jeg ikke rådgive dig på dette punkt, da jeg ingen erfaring har med indkøb af medicin i udlandet.

I mine tidligere svar nævner jeg bl.a. terbinafin, itraconazol og fluconazol som effektive medicinske behandlinger til neglesvamp. Ifølge Lægemiddelkataloget koster behandling af tåneglesvamp med terbinafin og itraconazol i øjeblikket ca. 2200 kr. i de anbefalede doser og behandlingsperioder. Da den offentlige sygesikring giver tilskud til behandlingerne, bliver din egenbetaling ca. 1200 kr., dog bliver prisen billigere, hvis du får anden tilskudsberettiget medicin. Fluconazol er væsentlig dyrere, men også her afhænger den endelige pris af, om man får anden tilskudsberettiget medicin. Neglelakken koster for 5 ml. ca. 400 kr., men igen billigere, hvis du får anden tilskudsberettiget medicin. Ovennævnte priser er anført for behandling af svamp i tånegle, som er det hyppigst forekommende. Behandling af svamp i fingernegle er derimod kortere og derfor billigere, ca. halv pris i forhold til ovenstående.

Det er en forudsætning for at påbegynde medicinsk behandling for neglesvamp, at der foreligger en korrekt diagnose, idet de medicinske behandlinger for neglesvamp naturligvis kun kan forventes at have effekt, såfremt der er tale om en svampeinfektion, og idet forskellige svampeinfektioner har varierende følsomhed for de tilgængelige tabletbehandlinger. Diagnosen neglesvamp stilles ved at tage et svampeskrab, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse foretages hos den praktiserende læge eller hos en hudlæge.

Hvis du har fået stillet diagnosen neglesvamp ud fra en sådan svampeundersøgelse, vil jeg foreslå, at du sammen med din læge gennemdrøfter ovennævnte problemstillinger og på den baggrund tager stilling til, om du måtte ønske behandling.

Sidst opdateret: 24.09.2003
Annonce