Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Kan være en sammenhæng mellem prednisolon-behandling og neglesvamp?

Spørgsmål:

Jeg ville bare spørge om det passe, at neglen bliver pænere når man er i prednisolon behandling? Jeg er på nedtrapning af prednisolon, og min negle mangler halvdelen til at være nogenlunde ok. for nylig er neglen begyndt at gøre rigtig ondt, og er utrolig øm, hvad kan det betyde.

håber på svar, og tusind tak.

De bedste hilsner fra jyden.

Svar:

Kære spørger

Jeg er lidt i tvivl om, hvad du gerne vil have, jeg skal svare på. Er det mon, om der kan være en sammenhæng mellem din prednisolon-behandling og neglesvamp?

Under prednisolon-behandling har man en tendens til at have sværere ved at bekæmpe visse infektioner. Det gælder muligvis også for neglesvamp. Tendensen er forskellig fra person til person og afhænger af den givne prednisolon-dosis. Jeg kan derfor ikke udelukke, at der kan være en sammenhæng mellem din prednisolon-behandling og dine negleforandringer.

Som jeg også tidligere har skrevet, så kan man ikke med det blotte øje konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion. Der kan være andre årsager end neglesvamp til at en eller flere negle ændrer udseende: Bl.a. psoriasis og andre hudsygdomme, ligesom slag, tryk, traumer, infektioner og nogle medicinske sygdomme også kan påvirke neglene.

Jeg vil derfor foreslå, at du kontakter din læge med henblik på at få lavet en svampeundersøgelse, som vil afklare, om du har neglesvamp. Desuden er det særlig vigtigt, at du bliver undersøgt, når du har ondt omkring dine negle og du samtidig er i prednisolon-behandling – da det muligvis kan dreje sig om en bakteriel infektion.

Hvis mit svar ikke har været dækkende, er du meget velkommen til at skrive igen.

Sidst opdateret: 19.02.2004
Annonce