Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Har jeg neglesvamp eller bare misfarvede negle?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor. Jeg er ikke sikker på, at jeg har Neglesvamp eller bare misfarvede negle, da farven hverken er gullig eller blålig. Farven på nogle af mine negle (3 af dem) er mere grålig.

Har jeg så også neglesvamp?

Svar:

Kære spørger.

Du fortæller, at nogle af dine negle er gråligt misfarvede og spørger, om du har neglesvamp?

Det er ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion. Diagnosen neglesvamp stilles ved en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger, men det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, inden det endelige svar foreligger. Denne undersøgelse vil afklare, om du har neglesvamp.

Der kan være andre årsager til negleforandringer end neglesvamp: Bl.a. medfødte negledefekter, psoriasis, eksem og andre hudsygdomme, ligesom slag og traumer samt nogle medicinske sygdomme også kan påvirke neglene. Hvis neglene er forandrede på baggrund af disse tilstande, har man ofte lettere ved at få neglesvamp.

Jeg kan derfor ikke svare dig på, om du har neglesvamp, men vil foreslå dig, at du kontakter din læge med henblik på at få lavet en undersøgelse for neglesvamp.

Sidst opdateret: 12.03.2004
Annonce