Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Hvad er prisen for behandling pr. negl?

Spørgsmål:

Jeg har haft fodsvamp igennem mange år, men har været for ung til at spørge om det, og igennem teenage alderen var det svært nok at have bumser.

Nok om det, da det bredte sig til neglesvamp (som jeg ikke vidste det var der) fik jeg bugt med fodsvampen, men det var desværre forsent og neglesvampen har nu bredt sig til alle tæer.

Ja ordentlig fodhygiejne, men jeg har spurgt til læge om behandlingen af neglesvamp (pænt langt tid siden), fik jeg svar at det næsten var virkningsløst og med prisen på det skulle jeg ikke gøre det.

Jeg har så siden hen prøvet med lamisil (som jo virkede på fodsvamp), dette har så ikke nogen synlig virkning.

Spørgsmål:

  1. Set i et andet brev:

"Ifølge Lægemiddelkataloget koster behandling af tåneglesvamp med terbinafin i øjeblikket ca. 2200 kr. (behandlingsvarighed 12 uger)..."

Hvor mange tæer er det lige for?

2.

Hvordan kan det være at blodåre er vokset op i neglen/inficeret svamp? har 2 tæer hvor dette er sket, så hvis jeg prøver at klippe for meget af neglen af bløder det kraftigt (og gør nas)

Svar:

Kære spørger.

Du spørger om 1) prisen pr. tånegl for behandling med terbinafin, og 2) hvad det kan skyldes at det bløder og gør ondt, når du klipper i din negl med svampeinfektion?

Ad 1) Den angivne pris for behandling med terbinafin er for en tabletbehandling og lægemidlet vil derfor være have en virkningen på alle dine negle.

Ad 2) At det bløder og gør ondt, når du klipper i en negl med en svampeinfektion kan muligvis skyldes, at fortykket neglevæv generer og irriterer den omkringliggende hud. Derved kommer huden lettere til at bløde ved berøring. Du skal dog også være opmærksom på, at der oveni infektionen med neglesvamp kan være tilkommet en infektion med bakterier. Dette kræver en anden behandling, og hvis du måtte have mistanke om dette, vil jeg foreslå, at du kontakter din egen læge.

Sidst opdateret: 12.03.2004
Annonce