Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Der vokser et ekstra lag hud ud under neglen, er det neglesvamp?

Spørgsmål:

Hej!

Kan neglesvamp vise sig ved, at et ekstra lag hud vokser ud under neglen? Jeg er meget i tvivl om, hvad det er, der vokser ud! Måske kan det "bare" være en følge af mange års neglebidderi, som til tider også er gået hårdt ud over huden omkring neglene. Det virker som en slags hård hud.

Hvis det bare er hård hud, hvad kan jeg så gøre? Det er generende, så jeg bider det faktisk af, når det kommer for langt ud, så det er lidt en ond cirkel jeg er inde i...

På forhånd tak.

Hilsen K.

Svar:

Kære K,

Det er vanskeligt for mig at sige præcist, hvad den ekstra hud under dine negle drejer sig om, da jeg jo ikke har mulighed for at se dine negleforandringer.

Umiddelbart synes jeg, det lyder rigtigt, hvad du selv er inde på, nemlig at den fortykkede hud kan skyldes en reaktion på, at du gennem mange år har bidt negle. Men også neglesvamp kan vise sig som fortykket væv under neglene, og jeg kan derfor ikke udelukke, at det drejer sig om neglesvamp.

Som jeg tidligere har skrevet i mange af mine svar, så er det ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion. Diagnosen neglesvamp stilles ved en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger, men det kan dog i nogle tilfælde tage længere tid, inden det endelige svar foreligger. Denne undersøgelse vil afklare, om du har neglesvamp.

Jeg kan således ikke svare dig på, om du har neglesvamp, men jeg vil foreslå dig, at du kontakter din læge med henblik på at få lavet en undersøgelse for neglesvamp.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal,

speciallæge.

Sidst opdateret: 15.04.2004
Annonce