Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Er der sammenhæng mellem neglesvamp og ømme fødder?

Spørgsmål:

Kære NetDoktor,

Da jeg har konstateret en lille smule gul farve på min højre storetå, vil jeg tro, at det er neglesvamp. Mit spørgsmål er, om meget ømme fødder kan have noget med svampen at gøre?. Desuden er lugten fra mine fødder ved at blive et stort problem. Det skal nævnes, at jeg ikke får ømme fødder ved løb, men ved gang og stående arbejde.

Håber De kan hjælpe mig.

Med venlig hilsen

C.L.

Svar:

Kære C.L.

Du fortæller, at du har et gult område på din tånegl og spørger, om der kan være en sammenhæng mellem neglesvamp og ømme fødder?

Jeg vil primært råde dig til, at du får diagnosticeret, om du har neglesvamp. Det er nemlig ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion. Diagnosen neglesvamp stilles ved en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel indenfor 2 uger. Denne undersøgelse vil afklare, om du har neglesvamp.

Det lyder det ikke umiddelbart sandsynligt, at der skulle være en sammenhæng mellem neglesvamp på en tånegl og ømme fødder. Derimod er det for mange mennesker almindeligt, at fødderne hæver og bliver en smule ømme ved længerevarende stående arbejde. Jeg vil foreslå, at du henvender dig til din læge med henblik på at blive nærmere undersøgt.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal,

speciallæge.

Sidst opdateret: 15.04.2004
Annonce