Annonce

OBS: Vær opmærksom på, at dette spørgsmål i brevkassen med dertilhørende svar er mere end ti år gammelt. Der kan være sket en udvikling mht. viden og behandling indenfor pågældende emne.

Jeg har tykke, ømme, nedgroede negle, kan jeg eventuelt også kan have neglesvamp?

Spørgsmål:

Kære Merete,

Begge mine storetånegle er nedgroede og jeg har fået bøjler på, da de gror ned i kødet. Neglene er så tykke, at jeg ikke selv kan klippe dem mere, men lægen siger, at det ikke er svamp, hvad kan det ellers være?

Overneglen er fin, men nedenunder er den meget svampet. Kan man få det undersøgt? Min egen læge synes ikke, det er noget problem for mig- han har tilbudt at hive neglen af, så må vi se, hvordan den nye negl gror ud.

Det synes jeg ikke, at jeg har lyst til- jeg er vel lidt af en kylling!

Med venlig hilsen

Lilli

Svar:

Kære Lilli,

Du fortæller, at du har tykke, ømme, nedgroede negle og spørger, om du eventuelt også kan have neglesvamp?

Smerter ved negle og negleomgivelser kan være et symptom på mange forskellige tilstande og sygdomme. Nedgroede negle er en meget hyppig årsag, men også tryk, traumer og neglesvamp kan medføre ømme negle, ligesom visse hudsygdomme og medicinske sygdomme også kan påvirke negleomgivelserne med smerter til følge.

Det er ikke muligt med det blotte øje at konstatere, om en forandret negl skyldes en svampeinfektion. Diagnosen neglesvamp stilles ved en svampeundersøgelse, hvor lidt materiale fra neglens forandrede område skrabes af og undersøges i laboratoriet. En sådan undersøgelse kan du få foretaget hos din egen læge eller hos en hudlæge. Svar på undersøgelsen foreligger som regel efter 2 uger. Denne undersøgelse vil afklare, om du har neglesvamp.

Jeg synes, det lyder relevant, at du får foretaget en svampeundersøgelse med henblik på at få afklaret, om du også har neglesvamp. Eventuelt kan du via din egen læge blive henvist til en hudlæge med henblik på en vurdering.

Med venlig hilsen

Merete Hædersdal,

speciallæge.

Sidst opdateret: 15.04.2004




Annonce